Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Elbi

Vanuit het noorden van Italië, staat het merk Elbi al vele jaren bekend om het leveren van hoge kwaliteit op het gebied van watertechniek door heel Europa. Het bedrijf levert bijvoorbeeld diverse expansievaten die gebruikt worden bij de installatie van waterleidingen, maar het produceert nog veel meer producten die worden gebruikt voor het opvangen van drukverschillen bij (drink)waterleidingsystemen. Hierbij wordt bijzonder veel waarde gehecht aan het hanteren van hoge veiligheidseisen, zodat de overmatige druk altijd wordt opgevangen en er geen risico’s bestaan op beschadigingen aan leidingen. Bij PVC Voordeel bent u in ieder geval verzekerd van een vaste lage prijs voor de producten van Elbi, welke u ook nodig heeft.

Elbi expansievaten en drukvaten

De expansievaten en drukvaten van Elbi zijn een goed voorbeeld van hoogwaardige producten van dit merk. In de eerste plaats zijn deze drukvaten namelijk geschikt voor zowel koud als warm water. Dat moet ook wel, want dat is vaak de reden voor het ontstaan van drukverschillen. De techniek in de ketel zorgt ervoor dat deze verschillen in druk geen schade kunnen toebrengen aan leidingwerk of aan het vat zelf. Ze zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor toepassingen in de industriële of agrarische sector. Daar is het natuurlijk ook belangrijk dat deze Elbi expansievaten worden geleverd in uiteenlopende maten. Ook zijn er bij PVC Voordeel losse membranen verkrijgbaar, die in het drukvat kunnen worden geplaatst.

Elbi drukregeling: eenvoudig waterdruk regelen

Door het plaatsen van een Elbi ketel, heeft u een betrouwbare oplossing voor de drukregeling bij leidingwerk voor water. De waterdruk kan namelijk variëren, en dat heeft te maken met het feit dat de temperatuur wisselt. Bij verwarmingssystemen komt dit doordat de verwarming in- of uit wordt geschakeld, maar ook de omgevingstemperatuur is natuurlijk van invloed op de waterdruk in leidingen. Met een Elbi expansievat wordt die druk opgevangen en de waterdruk regelen gebeurt dan in feite automatisch. Drukvaten zijn daarom een belangrijk onderdeel van leidingsystemen voor zowel drinkwater als vuilwater.

Installatie van een Elbi expansievat

Wanneer u over de juiste kennis beschikt, is de installatie van een Elbi expansievat die u bij PVC Voordeel aanschaft, prima zelf uit te voeren. Het is dan wel van belang dat u dit doet volgens de gebruiksaanwijzing, en dat u zich aan de procedure houdt. Wanneer het installeren van een drukvat of expansievat van Elbi niet volgens de voorschriften gebeurt, is de kans groot dat de ketel niet goed zal functioneren. Het is dan ook aan te raden om bij twijfels, altijd een professionele installateur in te schakelen, zodat u verzekerd bent van de juiste installatie en u zich geen zorgen hoeft te maken.

Filters