Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland

Franklin motoren

Franklin Electric 4" motoren, gefabriceerd in ISO 9001 certificieerde faciliteiten, zijn gemaakt voor 4" en grotere bronpompen. Franklin Electric motoren hebben zich reeds lange tijd bewezen tot de betere onderwater motoren te behoren. PVC Voordeel levert deze motoren aan de Nederlandse en Belgische markt met 1 jaar garantie.

Franklin Electric motoren zijn zeer gewilde motoren bij de nederlandse doelgroep en een bewuste keuze voor iedereen die een betrouwbare onderhoudsvrije bronpomp zoekt. De Franklin Electric motoren zijn onderhoudsvrij en gemaakt voor lange levensduur en continue werking zoals bijvoorbeeld bij een aardwarmte installatie. De motor is gevuld met een speciale FES93 vloeistof welke de motor beschermd tot -40 °C opslag temperatuur. Een speciale membraam verzekert een drukcompensatie in de motor. Franklin Electric heeft verschillende types betrouwbare 4" en 6" motoren die zeer geschikt zijn voor bronpompen. Hieronder staan de diverse type motoren. Zoekt u een type Franklin motor die niet in de webshop staat neem dan contact op met de klantenservice. Wij kunnen namelijk ieder type Franklin motor goedkoop en snel leveren!

4" Franklin motoren

4" PSC 1 fase PSC motor (Permantely Split Capacitor)

Deze motor gaat van 0,25kW tot 2,2kW 230V en is gemaakt voor de Control Box met 1 condensator. Dit type motor wordt in Nederland door andere leveranciers veel toegepast, maar omdat de start torque laag is kan dit weleens voor problemen zorgen indien boven de pomp een hoog waterkolom is, waardoor de pomp niet start.

4" 1 fase 3-wire 230V motor

Deze motor gaat van 0,25kW tot 3,7kw 230V en is gemaakt voor gebruik met de Franklin Electric Control Box. Dit type motor heeft een veel hogere start torque. Wij adviseren dit type motor voor onze pompen. Ook verkrijgbaar in 316SS versie.

4" 1 fase Plug 'n Play motor

Deze motor gaat van 0,37kW tot 1,1kW 230V. Dit type motor is nog weinig gebruikt in Nederland. Toch biedt dit type een aantal voordelen. Zo is er geen Control Box nodig. Plug 'n Play houdt in dat men alleen de stekker in het stopkontakt hoeft te doen. De schakeling zit al in de motor. Deze motor heeft ook een lagere aanloop torque dan de standaard 1 fase 3-wire motor.

4" 3 fase 400V motor

Deze motor gaat tot 0,37kW tot 7.5kW en is ook verkrijgbaar als 3x230V. Bij 3 fase motoren heeft men het voordeel van een veel lageren aanloop stroom en een veel hogeren aanloop torque. De Franklin 4" 3 fase 400V motor is verkrijgbaar in 316SS versie.

4" 3 fase 400V HiTemp motor

Deze Franklin 4" Hitemp motoren zijn gemaakt voor gebruik in heet water tot 80 °C. Deze zijn verkrijgbaar in 1,5kW, 3kW en 4kW. Ook zijn deze motoren toepasbaar in open water waar geen koeling is langs de motor. De motoren zijn standaard in 316SS.

Filters