Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Gastec keurmerk

Wat is Gastec? 

GASTEC QA (Quality Approved) is het keurmerk voor gasgerelateerde producten. Gastec is een onderdeel van het instituut KIWA. Dit bedrijf wordt wereldwijd erkend als een keuringsinstantie die ervoor instaat dat producten voldoen aan de internationaal geldende regels omtrent gasgerelateerde producten. De producten worden getoest bij de aanvraag van het certificaat. Zowel het productieproces als het product zelf worden aan testen onderworpen. Als het product in gebruik wordt genomen zal Gastec regelmatig toetsen of de fabrikant aan de regels blijft voloen. Gastec QA wordt uitsluitend door KIWA Gastec Certification uitgegeven.
Als een product beschikt over het Gastec keurmerk, dan voldoet het aan alle van toepassing zijnde geldende regels binnen de internationale wetgeving. 

Waarom is Gastec belangrijk? 

Als u gaat werken met een gasleiding, is het belangrijk dat u op de producten voor de gasleiding kunt vertrouwen. Met gas kunnen ernstige ongelukken gebeuren met grote gevolgen. Daarom wilt u er zeker van zijn dat de producten die verwerkt zijn in de gasleiding betrouwbaar en veilig zijn. Bij PVCVoordeel verkopen we op het gebied van gasgerelateerde producten enkel producten die voorzien zijn van het Gastec keurmerk. Wij adviseren u ook om bij het aanleggen of repareren van de gasleiding alleen met producten te werken die over het Gastec keurmerk beschikken. 

Wannneer krijgt een product het Gastec keurmerk? 

Een fabrikant kan ervoor kiezen om een gasgerelateerd product te laten keuren door Gastec. Om voor het GASTEC QA keurmerk in aanmerking te komen, moet een product voldoen aan een aantal eisen. GASTEC QA maakt niet alleen de kwaliteit en veiligheid van het product zelf zichtbaar, maar ook van het hele productieproces. Daardoor is de constante supervisie over het gehele productieproces verzekerd, waarmee de kwaliteit van de producten duurzaam geborgd wordt.

Wat betekent het Gastec certificaat? 

Als een product wordt goedgekeurd door Gastec, geeft het instituut aan de fabrikant een Gastec certificaat af. Bij het KIWA GAstec instistuut kunt u ook opzoeken of het product beschikt over een Gastec certificaat. 

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!