Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

HeitkerBloc

De Duitse firma HeitkerBloc is een bekend bedrijf dat zich richt op slimme oplossingen voor de afvoer van overtollig regenwater. Het levert installatiemateriaal dat het makkelijk maakt om hemelwater af te voeren, zodat de kans op een overstroming in bijvoorbeeld de tuin wordt geminimaliseerd. Zo heeft dit merk hoogwaardige infiltratiesystemen ontwikkeld, die ervoor zorgen dat er bij een stortbui een manier is om het water op te vangen, zonder dat er een speciale aansluiting op het riool hoeft te worden aangesloten. De systemen zorgen er namelijk voor dat het water geleidelijk door de grond in de tuin of andere oppervlakte buitenshuis wordt weggevoerd. Zeker in tijden van droogte is dat een efficiënte uitkomst om te zorgen dat de grond minder snel uitdroogt, en in een natte periode wordt de kans op natte voeten verminderd.

HeitkerBloc infiltratiekrat

Een HeitkerBloc infiltratiekrat is een goed voorbeeld van een ingenieuze oplossing voor drainage in de tuin, plantsoen of sportveld. In periodes met veel regen, wordt voorkomen dat er overstromingen ontstaan in een groenstrook of tuin, doordat het water in het krat wordt opgeslagen. Deze kratten zijn niet aangesloten op het riool, zodat de kans op een overbelasting op de riolering aanzienlijk wordt verminderd. Ze zijn bij PVC Voordeel verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen die van 200 tot maar liefst 1200 liter water kunnen opvangen. Daarmee zijn ze inzetbaar voor zowel kleine tuinen en gazons tot grote percelen zoals sportvelden en landbouwgronden.

Infiltratiekratten en geotextiel van HeitkerBloc

Twee van de bekendste producten van HeitkerBloc zijn geotextiel en infiltratieboxen. De box is in feite een krat met een rechthoekige vorm die wordt geplaatst in de grond. Doordat deze kratten een poreuze bovenlaag hebben, kan het regenwater het krat binnendruppelen (infiltreren). Deze kratten hebben een grote inhoud, waardoor er ook bij hevige regenval genoeg water kan worden opgevangen. Een andere oplossing is het gebruik van geotextiel. HeitkerBloc heeft dit infiltratiemateriaal ontwikkeld met dezelfde doeleinden. Het is een waterdoorlatende doek, die voorkomt dat er een ontstopping in een infiltratiesysteem kan ontstaan. Het heeft ook andere toepassingen, zoals het aanbrengen van een scheidingslaag in een perceel, en is daarmee een veelzijdig product voor infiltratie.

Een infiltratiekrat van HeitkerBloc plaatsen

Het plaatsen van een HeitkerBloc infiltratiekratten is een eenvoudige handeling, waarbij er wel aandacht moet worden besteed aan de juiste handelingen. Voordat het krat geplaatst kan worden, moet er een gat worden gegraven in de grond, waarbij er aan alle zijden nog genoeg ruimte overblijft voor het plaatsen van drainagezand. Dit zand is eveneens waterdoorlatend en heeft een extra filterende werking. Door dit zand te gebruiken, zal het krat ook stevig op zijn plaats blijven zitten. Het wordt overigens aangeraden om één of meerdere kratten te plaatsen op een plek in het laagstgelegen gedeelte van het perceel, zodat de kans op een overstroming zo klein mogelijk is en het water vanzelf in het systeem terecht komt.

Filters