Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Rain Bird

Rain Bird is al sinds 1933 actief en vooruitstrevend op het gebied van beregening, oftewel irrigatie. Al bijna een eeuw is dit merk bezig met het perfectioneren en uitbreiden van hun producten. Het is niet voor niets dat Rain Bird de nummer één producent is van producten voor het kunstmatig leveren van water aan landbouwgewassen, tuinen of andere groeiplaatsen. In ons assortiment vindt u een breed aanbod aan hoogwaardige beregeningsproducten van dit merk. Onder andere de populaire sproeiers en alle denkbare accessoires die u nodig heeft voor uw irrigatiesysteem. Neem een kijkje tussen de hoogwaardige producten van Rain Bird, plaats uw bestelling en ervaar zelf het gemak en de voordelen van het automatisch beregenen van uw tuin!

Wat is Rain Bird?

Rain Bird biedt een breed scala aan geavanceerde oplossingen voor beregening en irrigatie, zowel voor residentieel gebruik als voor commerciële en agrarische toepassingen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige producten die gericht zijn op het efficiënt en effectief leveren van water aan landschappen, tuinen, sportvelden, landbouwgebieden en meer.

Rain Bird is dus een bedrijf dat gespecialiseerd is in irrigatietechnologie en -producten. Maar wat is irrigatie dan? Irrigatie (irrigation in het Engels) is het proces van het kunstmatig leveren van water aan landbouwgewassen, tuinen of andere groeiplaatsen om hun waterbehoeften te vervullen. Het is onmisbaar in gebieden waar er onvoldoende natuurlijke neerslag is om de planten voldoende water te geven. En met de steeds drogere periodes, is het ook in Nederland slim om dit toe te passen met Rain Bird.

Bij irrigatie wordt water doelbewust aan de grond toegevoegd om de bodemvochtigheid op peil te houden en de groei en productiviteit van planten te bevorderen. Dit kan worden bereikt met behulp van verschillende methoden, zoals sproeien, druppelirrigatie, beregening of ondergrondse leidingen.

Het doel van irrigatie is om ervoor te zorgen dat de planten de juiste hoeveelheid water krijgen op het juiste moment. Dit helpt bij het stimuleren van de groei, het verhogen van de opbrengst van gewassen en het handhaven van de gezondheid van planten, vooral tijdens periodes van droogte.

Irrigatie kan zowel op kleine schaal, zoals in tuinen, als op grote schaal, zoals in landbouwgebieden, worden toegepast. Het is een belangrijke techniek die helpt om de voedselproductie te verbeteren en landbouwactiviteiten mogelijk te maken in gebieden waar de natuurlijke neerslag ontoereikend is voor succesvolle plantengroei. Natuurlijke neerslag is hetzelfde als regen, vandaar dat we ook wel spreken over beregening in plaats van irrigatie.

Uw tuin beregenen met een Rain Bird sproeier

Wanneer u een Rain Bird sproeier (sprinkler) zoekt, bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres. De sproeiers van dit merk zijn van hoge kwaliteit en in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo hebben we van Rain Bird pop-up sproeiers, druppelslangen, nevelaars en nog veel meer. Met de handige systemen van Rain Bird is het zelfs mogelijk om uw sproeier aan te sluiten op een beregeningscomputer. Deze kunt u, als deze is uitgerust met een wifi module, eenvoudig vanaf uw telefoon besturen en is de ideale automatische beregening.

Welke soorten sproeiers biedt Rain Bird aan?

Rain Bird biedt een breed scala aan sproeiers die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en irrigatiebehoeften. Hier zijn enkele van de belangrijkste soorten sproeiers die Rain Bird aanbiedt:

  1. Pop-up sproeiers: dit zijn sproeiers die in de grond zijn ingebouwd en tevoorschijn komen wanneer ze water geven. Ze worden vaak gebruikt voor gazons, tuinen en landschapsirrigatie. Rain Bird biedt verschillende modellen pop-up sproeiers met verschillende sproeipatronen, reikwijdtes en instelmogelijkheden.
  2. Roterende sproeiers: deze sproeiers draaien terwijl ze water geven, waardoor een gelijkmatige verdeling van water over een groot gebied wordt bereikt. Ze zijn geschikt voor gazons, sportvelden en andere open ruimtes. RainBird heeft roterende sproeiers in het assortiment die zowel 360º draaien, ofwel full circle, als deels.
  3. Nevelsproeiers: nevelsproeiers creëren een fijne nevel van water die wordt verspreid over een klein gebied. Ze worden vaak gebruikt voor bloembedden, struiken en andere beplante gebieden. Rain Bird biedt verschillende nevelsproeiers die zorgen voor een efficiënte en gelijkmatige irrigatie van planten.
  4. Micro-irrigatiesystemen: Rain Bird heeft ook een scala aan micro-irrigatiesystemen, waaronder druppelaars en microjets. Deze systemen leveren water rechtstreeks aan de wortelzone van planten, wat leidt tot een gerichte en efficiënte irrigatie. Ze worden vaak gebruikt voor bloempotten, moestuinen en smalle plantbedden.

Elk type sproeier heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen, afhankelijk van de irrigatiebehoeften en de te irrigeren gebieden. Rain Bird biedt verschillende modellen en opties binnen elk type sproeier, zodat er een geschikte keuze is voor diverse irrigatietoepassingen. Lees eventueel onze blog over het beregenen van uw tuin en de verschillende methodes.

Rain Bird 5000

Voor een middelgrote tot grote tuin is de Rain Bird 5000 zeer geschikt. Met deze sproeier kunt u uw tuin, maar ook een paardenbak of park automatisch laten beregenen. De sproeier heeft een bereik tot wel 15,2 meter! Het is uiteraard mogelijk om de afstand anders in te stellen wanneer u niet tot die volledige lengte wil beregenen. Ook de waterdruk kunt u instellen, de werkdruk is 1,7 tot maximaal 4,5 bar en de Rain Bird 5000 heeft een waterverbruik van 3 tot maximaal 36,6 liter per minuut. Alles staat uitgebreid beschreven in de Rain Bird 5000 handleiding.

Rain Bird sproeier afstellen met behulp van handige video

Afhankelijk van de sproeier die u heeft, zijn er verschillende manieren hoe u een Rain Bird sproeier kunt afstellen. In onze webshop ziet u bij elke sproeier een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden. En met behulp van de video die erbij staat, kunt u zien hoe u uw Rain Bird sproeier moet afstellen. Stap voor stap nemen wij u door het proces heen, zodat u zeker weet dat u uw Rain Bird sproeier op de juiste manier instelt.

Rain Bird nozzles en andere accessoires

Bij PVC Voordeel vindt u ook verschillende Rain Bird nozzles. Een nozzle is als het ware de spuitmond van de sproeier en hiermee wordt het water op de juiste manier verspreid over uw tuin. Bovendien kunt u met een nozzle soms wel tot 30 procent water besparen door de efficiënte waterverdeling. Wij verkopen de nozzles los, zodat u de juiste maat bij uw Rain Bird sproeier kunt aanschaffen. Een Rain Bird nozzle past vaak op meerdere modellen Rain Bird sproeiers.

Naast de nozzles hebben we nog meer handige accessoires om uw beregeningssysteem compleet te maken. Denk hierbij aan sensoren om de bodemvochtigheid te meten of de Rain Bird regensensor die de automatische beregening stopt zodra het begint te regenen.

Een volautomatisch irrigatiesysteem met magneetkleppen en beregeningscomputer

Voor een volledig en geavanceerd beregeningssysteem gebruikt u een Rain Bird beregeningscomputer in combinatie met magneetkleppen. Met behulp van een magneetklep kunt u verschillende zones laten beregenen. U kunt met uw beregeningscomputer de kraan als het ware openen of sluiten op afstand. Afhankelijk van uw wensen en eisen zijn er verschillende soorten magneetkleppen beschikbaar, variërend van eenvoudige tot complexe varianten met diverse extra functies zoals een drukregelaar en andere handige opties. Zorg ervoor dat u de magneetklep kiest, die perfect past bij uw beregeningssysteem en specifieke behoeften.