Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Bonfix alu pers systeem

Wilt u eenvoudig een flexibele waterleiding aanleggen binnenshuis? Dan is Bonfix alu pers de idelae oplossing. De meerlagenbuis van Bonfix alu pers is een flexibele waterleiding van hoogwaardige kwalitiet die uit meerdere lagen kunststof en aluminium bestaat. Hierdoor is de waterleiding 100% zuurstofdicht. Daarnaast is de meerlagenbuis vormvast. 

Bonfix Alu pers toepassing 

De waterleiding van Bonfix alu pers wordt beel toegepast als flexibele waterleiding binnenshuis voor de aanvoer van drinkwater en voor de leidingen van de centrale verwarming. 

Deze Bonfix alupers leiding is geschikt voor zowel warm als koud water en drinkwater bij een inbouwmontage en opbouwmontage. Bovendien is het geschikt voor zowel lage als hoge temperatuursystemen, langdurig 70°C. De Bonfix alu pers waterleiding is corrosie bestendig en bij normaal gebruik is de levensduur zo'n 50 jaar.

Bonfix Alu pers KIWA en KOMO keurmerk

De Bonfix alu pers waterleiding is voorzien van het KIWA en KOMO kermerk. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de Bonfix meerlagenbuis aan alle in Nederland gestelde kwaleits- en veiligheidseisen voldoet. Met dit keurmerk is de Bonfix alu pers waterleiding geschikt voor de volgende installaties:

  • drinkwaterinstallatie
  • sanitair installatie
  • cv-installatie

Bonfix alu pers meerlagenbuis 

De Bonfix alu pers meerlagenbuis is geschikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld wastafels, een douche, een kraan en al het overige sanitair. U kunt de Bonfix alu pers meerlagenbuis kan direct in de (beton)vloer of wand worden verwerkt.

De Bonfix alu pers meerlagenbuis is licht van gewicht en is eenvoudig te buigen. Op de meerlagenbuis staat een lengte-aanduiding, zodat u precies weet op welke lengte u de buis moet afknippen. 

De Bonfix alu pers meerlagenbuis geeft geen tot weinig geluid bij waterstroming door de meerlagenbuis en kan een werkdruk aan van 10 bar. 

Bonfix alu pers perskoppelingen

De Bonfix meerlagenbuis is eenvoudig aan te sluiten en te koppelen aan de volgende water koppelingen en perskoppelingen:

  • Bonfix Alu-knelfittingen
  • Bonfix meerlagenbuis perskoppelingen 

Voor het bevestigen en verbinden van de Bonfix Alu-knelfittingen heeft u geen speciaal gereedschap nodig. Bij het gebruik van de Bonfix Alu-pers koppelingen is een speciale Bonfix perstang nodig.

Bonfix alu pers perskoppelingen zijn voorzien van LBP (Leak Before Pressed). Dit is een ingebouwde veiligheid tegen lekkage van het waterleidingsysteem. LBP wil zeggen dat de perskoppeling opzettelijk lekt bij de verplichte druktest. Dit is nodig zodat je een eventuele lekkage opmerkt, voordat het leidingsysteem verdwijnt achter de gipsplaten of onder het beton komt te liggen. Hierdoor kun je gemakkelijk onvolledige persing. Nadat de fittingen op de juiste manier gemonteerd zijn, zijn deze zowel luchtdicht als waterdicht.

Elke Bonfix alu pers koppeling heeft z'n eigen kleurcodering. Wel zo handig bij het snel pakken van de juiste diameter koppeling!

Kleurcodering Bonfix Alu pers koppelingen:

 
 16 mm  rood
 20 mm  blauw
 26 mm  paars
 32 mm  bruin

Bonfix alu pers meerlagenbuis isolatie

Moet de meerlagenbuis door de kruipruimte of achter het knieschot? Bonfix levert de meerlagenbuis ook met isolatie. Het unieke hierbij is dat de isolatiedikte in de diameters 26 mm en 32 mm maarliefst 1 cm is in tegenstelling tot veel andere merken die maar tot 4 tot 6 mm isolatie leveren! Het voordeel van een meerlagenbuis met dikke isolatie is dat er minder temperatuurverlies optreedt in de flexibele waterleiding. Zeker bij waterleidingen over langere afstanden zoals bijvoorbeeld in een cv-systeem met een warmtepomp via de aanvoerleiding en retourleiding scheelt dit veel energiekosten. 

Bonfix meerlagenbuis met isolatie is verkrijgbaar met een rode isolatie mantel voor warm water in bijvoorbeeld een sanitair systeem, of een aanvoerleiding in een cv-leiding. Voor de retrourleiding met het afgekoelde water of een aanvoerleiding naar een koud water kraan kunt u gebruik maken van een meerlagenbuis met blauwe isolatie. De geïsoleerde meerlagenbuizen zijn leverbaar in de diameters 16 mm, 20 mm, 25 mm en 32 mm. 

Uitleg type persbek meerlagenbuis van Bonfix

Werkt u veel met perskopplingen van een bepaald merk, dan is de overstap naar een ander merk vaak lastig ivm de aanschaf van nieuwe persbekken. Dan is er goed nieuws, want de Bonfix perskoppelingen kunnen worden afgepserst met alle gangbare type persbekken: TH - H - U - B - F - CH!

De installatiebranche heeft verschillende type benamingen voor de flexibele meerlagen systeembuizen of kunststof leidingsystemen. Maar welk type persbek is geschikt voor welk merk? Hieronder staan de bekendste namen uit de installatietechniek en hun merk meerlagenbuis systeem, met de gewenste persbek:

Welk type persbek is geschikt voor welk merk meerlagenbuis
Merk Lijn Type persbek
   VSH                  VSH Multipress                    TH - U
  Henco                      Henco Press                        TH
 BONFIX          Alu-pers meerlagenbuis    TH - H - U - B - F - CH
  Uponor                  Uni Pipe PLUS                  U
   Wavin                   Wavin Tigris K1        Up - U - H - B - TH
  Viega                         Pexfit                  VX
 Van Marcke                       Tubipex                  TH

Helaas hebben veel merken een eigen type persbek zodat je niet gemakkelijk een perskoppeling van een ander merk kunt afpersen omdat je bijvoorbeeld maar voor 1 merk persbekken hebt. Bonfix is het enige merk van een meerlagen flexibele waterleiding systeem, waarbij de persfitting met vrijwel elk type persbek kan worden gedicht.

Een groot voordeel omdat er geen nieuwe persmachines of persbekken hoeven worden aangeschaft. De beschrijving staat op de fitting zelf: de letters van de bekken worden gecombineerd met de diameter van de fitting of koppeling die je wilt gaan persen.

Voorbeeld: een TH16 is dus een TH-persbek geschikt voor een koppeling van 16 millimeter van VSH, Henco en Bonfix. 

Wist je dat je kunt zelfs een Uponor koppeling ook kunt afpersen op een Bonfix meerlagenbuis! Let er wel op dat de wanddikte overeenkomt. Deze Uponor stroombocht bijvoorbeeld wordt veel gebruikt in cv-systemen omdat een haakse knie zorgt voor weerstand en drukverlies. Bonfix zelf heeft deze bocht helaas (nog) niet.

 

Bonfix perskoppelingen eenvoudig monteren

Met de Bonfix alu-pers koppelingen maak je snel en eenvoudig een veilige waterdichte verbinding met meerlagenbuizen. Voor elke situatie is er wel een perskoppeling verkrijgbaar in dit Bonfix Alu-pers programma.

- De perskoppelingen zijn voorzien van een O-ring met teflon
- Deze O-ring ligt verdiept in de messing body zodat deze op zijn plaats blijft!

Overgang koper naar meerlagenbuis:

Wil je bij een verbouwing van een koperen waterleiding een overgang maken naar de nieuwe meerlagenbuis neem dan deze overgangskoppeling koper naar meerlagenbuis.

Kraan monteren met meerlagenbuis

Om een kraan te monteren maak je gebruik van een muurplaat. Er zijn verschillende uitvoeringen muurplaten. Bij een enkelvoudige aanvoerleiding met bijvoorbeeld koud water naar een wasbak heb je een eenvoudige standaard Bonfix Alu-pers muurplaat nodig. 

Mengkraan monteren meerlagenbuis

De Bonfix alu-pers dubbele muurplaat met montagebeugel is ideaal om te gebruiken bij een mengkraan. De hartafstand tussen de 2 muurplaten is 155 mm, het is mogelijk om te verstellen naar andere maten. Bonfix meerlagenbuis persfittingen zijn voorzien van LBP (Leak Before Pressed) dus zijn veilig te gebruiken voor drinkwatersystemen en cv-installaties met zowel hoge als lage temperatuursystemen.