Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

HWA afvoer

PVC Voordeel is hét adres als u op zoek bent naar een hoogwaardige HWA afvoer. Wij hebben een bijzonder uitgebreid assortiment regenpijpen en dakgoten. Ook hulpstukken zoals bochten, T-stukken, gootdrains en onderpanprofielen vindt u bij ons. U stelt eenvoudig zelf uw complete HWA afvoer samen. Zo weet u zeker dat het afvoersysteem perfect aansluit bij uw wensen en uw woning. Bekijk direct onze complete collectie onderdelen voor de hemelwaterafvoer online.

HWA afvoer in de grond

Met de producten van PVC Voordeel legt u niet alleen bovengronds een goed hemelwaterafvoersysteem aan, uw HWA afvoer kan ook in de grond doorlopen. Onder de grond gaat deze verder in een PVC afvoerbuis met een diameter van 110 mm of 125 mm. U kunt deze PVC afvoerbuizen eenvoudig aansluiten op de riolering of een infiltratiekrat. Door uw HWA afvoer in de grond door te laten lopen, zorgt u ervoor dat regenwater goed wordt weggeleid en niet in uw tuin blijft staan. Hierdoor voorkomt u verzakkingen en blijven uw paden en het terras goed liggen.

HWA afvoerbuis

Een regenpijp, ook wel HWA afvoerbuis genoemd, zorgt ervoor dat regenwater snel kan wegstromen uit uw dakgoot. Als u de buis heeft aangesloten op het riool, zal het water daarheen stromen. Loopt de regenpijp naar een infiltratiesysteem zoals een speciaal infiltratiekrat? Dan wordt het water ondergronds opgeslagen en gedoseerd afgegeven aan de grond. Hierdoor blijft de vochtigheidsgraad beter in balans, iets wat de planten in uw tuin zeker zullen waarderen. U vindt een geschikt HWA afvoerbuis en bijpassend infiltratiesysteem in ons uitgebreide assortiment!

HWA afvoer diameter

Bij PVC Voordeel kunt u een HWA afvoer met een diameter van 80 en 100 mm bestellen. Als u alleen enkele onderdelen wilt vervangen, is het belangrijk dat u eerst de afmeting van uw huidige systeem bekijkt. Zo weet u zeker dat de nieuwe onderdelen goed aansluiten. Voor een compleet nieuwe HWA afvoer, kunt u de diameter zelf berekenen. Welke maat het meest geschikt is, hangt af van de grootte van uw dak. In onderstaand overzicht vindt u de diverse afmetingen van mast- en bakgoten en regenpijpen met de dakoppervlakken waarvoor ze geschikt zijn.

Afmetingen voor regenpijpen:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

HWA afvoer berekenen

Als u de afmeting van uw dak weet, kunt u zelf de minimale maten voor uw HWA afvoer berekenen. Het bovenstaande overzicht helpt u daarbij. Heeft u de juiste afmetingen al? Dan bestelt u bij PVC Voordeel eenvoudig uw dakgoten en regenpijpen in de passende maat. U heeft bij ons een ruime keuze uit kleuren en materialen. Zo vindt u altijd een hemelwaterafvoer die volledig voldoet aan uw wensen. Als u vragen heeft over het bestellen van een HWA afvoer of het berekenen van de juiste afmetingen, kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.