Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Installatie PVC AfvoerRegenpijpenDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektra

PP ontstoppingsstuk met keerklep 110, 125, 160 mm

Pvc rioolterugslagklep met keerklep voorzien van vergrendeling en toe te passen bij risico op terugstroming van rioolwater

● Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

Selecteer producten

0 producten
  • U heeft nog geen producten geselecteerd.

Productkenmerken PP ontstoppingsstuk met keerklep 110, 125, 160 mm

Kleur
Roodbruin
Klasse
N.v.t.
Aansluiting
Mof x spie
Toepassing
Het voorkomen van terug stroming rioolwater
Geschikt voor
Binnenriolering & buitenriolering
Overige eigenschappen
Los hangende klep, voorzien van vergrendeling
Min. Watertemperatuur
+60C.
Geschikt voor ondergronds
 
Geschikt voor bovengronds
 
Binnenmontage
 
Buitenmontage
 
Plaatsing
Horizontaal
Artikelnummer
182
Diameter
50, 75, 110, 125, 160, 200, 250, 315 mm
Materiaal
PVC

Omschrijving PP ontstoppingsstuk met keerklep 110, 125, 160 mm

Pvc ontstoppingsstuk met keerklep voorzien van vergrendeling en toe te passen bij risico op terugstroming van rioolwater. Afsluitkap aan bovenzijde kan gemakkelijk worden verwijderd, waardoor de keerklep tevens is te gebruiken als ontstoppingsstuk bij eventuele toekomstige verstopping van het riool.

Pvc riool terugslagklep toepassen

Het riool terugslagklep is speciaal voor riolering ontworpen, voorzien van een keerklep. Deze terugslagklep is toepasbaar op zowel binnen- als buiten riolering ter voorkoming van het overlopen van putjes, bad, douche, wc, wasbak of afwasmachine.

De ingebouwde klep hangt vrij en door het ontwerp zal er geen verstopping kunnen ontstaan binnen de terugslagklep. De keerklep is tevens gemakkelijk vergrendelbaar met behulp van de hendel aan de bovenzijde. De keerklep beschikt over een manchet x spie aansluiting.

  • Pvc riool terugslagklep / ontstoppingsstuk, met keerklep
  • Vergrendelbaar.
  • Diameters 50mm, 75mm, 110mm, 125mm, 160mm, 200mm
  • Klasse SN-4
  • Aansluiting manchet x spie

Deze professionele terugslagkleppen beveiligen uw pand tegen overstromingen veroorzaakt door terugstroming van regenwater en afvalwater. Terugstroming kan worden veroorzaakt door hevige regenbuien en overstromingen.

Terugslagklep riool met RVS keerklep kan alleen horizontaal worden geplaatst op een afvoerbuis. De keerklep beschermt niet alleen tegen terugkerend water, maar ook tegen het binnendringen van ongedierte. 

De RVS klep is bestand tegen het knagen door ratten en andere knaagdieren. Het beschermt ook tegen onaangename geurtjes in het geval van langere pauzes in het systeem.

Pakkingen zijn vervaardigd uit een rubber van hoge kwaliteit bestand tegen atmosferische invloeden en veroudering.

Pvc ontstoppingsstuk snel in huis

Bestel vandaag nog deze professionele riool terugslagklep, en ontvang uw bestelling binnen 1 werkdag al in huis. Hierdoor kunt u vrijwel direct aan de slag met uw klus. Ervaar het gemak van online winkelen en bestel direct bij PVC Voordeel.

Terugslagklep riool kopen? Bij PVC Voordeel voor de beste prijs en snelste levering.

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

Goedemiddag,

De riool terugslagklep werkt op een drukloos riool, daar is hij voor ontwikkeld. De klep hangt geheel los naar beneden. Hij zal dus in de praktijk vaak beetje schuin open staan. 

Pas als er echt stroming de andere (verkeerde) kant op komt, dan drukt die waterhoeveelheid tegen de klep, en dan sluit hij het riool af zodat u binnen in huis geen water overlast zal krijgen.

Met vr. groeten,

Team PVC Voordeel

Beste Erwin,

Dit is een eenvoudige riool terugslagklep hoor! Standaard worde de rioolklep geleverd in de niet-vergrendelde stand. Dus als u hem zo plaatst, dan hangt de klep voor altijd vrij om u te behoeden voor terugstromend riool water.

Met vr. groeten,

Team PVC Voordeel

Goede avond,

Bedankt voor uw vraag over de riool terugslagklep. Deze rioolklep heeft een vrij hangende klep, waar niets achter kan blijven hangen. Speciaal ontwikkeld voor riolering, toilet afvoer etc in de maten 32, 40 en 50mm.

Let op: horizontaal plaatsen zodat de los hangende klep het riool kan afsluiten tegen terugstromend water.

Met vr. groeten,

Team PVC Voordeel

Beste Steven,

Deze rioolterugslagklep moet echt horizontaal geplaatst worden, want hij heeft een los hangende klep. Als de riool pijp 10 a 15 graden afloopt, dan zal de klep ook altijd op een kiertje blijven staan. 

Rustig terugstromend water kan dan voorbij de riool terugslagklep. Alleen bij een forse terug stroming van rioolwater, dan zal de massa van het water de klep alsnog wel dicht zetten verwacht ik. Dus is het voor calamiteiten bedoelt dan kan je het wel overwegen hem te plaatsen.

Met vr. groeten,

Team PVC Voordeel

Goedemorgen,

Deze riool terugslagklep heeft geen druk nodig. Door het gewicht van het water zal hij al openen. Het is namelijk een los hangende klep, zonder veer.

Met vr. groeten,

 

PVC Voordeel

Nee, dan werkt hij niet. Er zit namelijk een los hangende klep in, zonder veer. Die kan geheel open ivm volledige open doorgang. Bij verticale montage blijft hij dus geheel openstaan en wordt het terugkomende water niet tegen gehouden.

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht