Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Flexibele cv leiding

Gaat u een cv installatie aanleggen? Of gaat u over van een cv ketel op een warmtepomp? Dan is een flexibele cv leiding de juiste keuze om van de warmtepomp of cv ketel leidingen aan te leggen.
Traditioneel werden deze leidingen aangelegd met roodkoperen of stalen cv buizen, maar tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een meerlagenbuis.

Voordelen van een flexibele cv leiding

De oude roodkoperen en stalen cv leidingen zijn niet flexibel. U kunt ze niet buigen of vormen. Met een flexibele cv leiding is dit wel mogelijk. Deze meerlagenbuis is gemakkelijk te buigen en u kunt er ook, met behulp van een buigveer, bochten mee maken. Hiedoor heeft u minder koppelingen nodig. En koppelingen zijn altijd toch het kwetsbare punt in leidingen bij het ontstaan van lekkages. Dus bij het gebruik van een flexibele cv leiding neemt de kans op lekkages dan ook af.

Daarnaast maakt het feit dat de flexibele cv leiding buigzaam is, de montage eenvoudiger dan bij de cv buizen. Zelfs op lastig te bereiken plekken, kunt u de flexibele cv leiding wel installaren.

Bovendien kunnen de flexibele cv leidingen worden weggewerkt in de muur of in het plafond. Dit in tegenstelling tot de cv buizen. Bij cv buizen moeten koppelingen altijd bereikbaar zijn, vanwege de kans op lekkage. Dit is bij een flexibele cv leiding niet zo. Ook de koppelingen van een flexibele cv leiding kunt u wegwerken in een muur of in het plafond. Dit is estetisch gezien een enorme vooruitgang.

Doordat u de flexibele cv leiding in de muren, plafonds en vloeren kunt verwerken, heeft u ook nauwelijks leidingwerk in beeld indien u verwarmt met radiatoren. De flexibele cv leiding komt uit de muur of uit de vloer op het punt waar de aansluiting van de radiator zit, waardoor het leidingwerk nog maar nauwelijks in beeld is.

Tot slot verliest een flexibele cv leiding veel minder warmte dan de cv buizen. Doordat de flexibele cv leiding uit meerdere isolerende lagen is opgebouwd, wordt de wamte beter vastgehouden in de leiding. De stalen of roodkoperen buizen voelen altijd warm aan wanneer de cv aanstaat en u de buis vastpakt. Dit betekent dat er veel warmteverlies is. Bij een flexibele cv leiding is dit nauwelijks het geval. Bovendien kunt u ook een flexibele cv leiding kiezen die is voorzien van isolatie. Deze isolatie zorgt ervoor dat de cv leiding geen warmteverlies heeft. Zeker bij langere trajecten door de woning is dit aan te bevelen.

Koppelingen voor de flexibele cv leiding

Bij het gebruik van een flexibele cv leiding kunt u kiezen uit meerdere soorten koppelingen om de verschillende delen meerlagenbuis aan elkaar te verbinden, om een aftakking te maken of om een haakse bocht in de leiding te maken.

Grofweg bestaan er drie soorten koppelingen om de flexibele cv leiding te verbinden:

De Alu knelkoppelingen kunnen worden gebruikt wanneer de flexibele cv leiding alleen wordt gebruikt voor een verwarmingelement of voor het sanitair,

Het voordeel van Multi Fit koppelingen ten opzichte van de perskoppelingen is, dat je bij de Multi Fit koppelingen geen gebruik hoeft te maken van een kostbare perstang, maar de koppelingen met een inbussleutel kunt bevestigen.

Flexibele cv leiding met of zonder isolatie

De felxibele cv leiding is er in meerdere uitvoeringen. Zo kunt u natuurlijk kiezen voor verschillende diameters en verschillende lengtes. Maar daarnaast is het ook mogelijk om een flexibele cv leiding te kiezen die al is voorzien van isolatie. Voor de leiding met koud water is er de meerlagenbuis met isolatie blauw en voor de warme waterleiding is er de meerlagenbuis met isolatie rood.

Naast een flexibele cv leiding met isolatie kunt u er ook voor kiezen om de cv leiding direct te voorzien van een mantelbuis. Ook deze meerlagenbuis heeft twee uitvoeringen. Voor de koude leiding is er de meerlagenbuis met mantelbuis blauw en voor de warme leiding is er de meerlagenbuis met mantelbuis rood

Filters