Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Infiltratiekratten

Voor een goed functionerend hemelwaterafvoersysteem zijn infiltratiekratten ideaal. Bij PVC Voordeel hebben we alles in huis voor een hoogwaardig infiltratiesysteem en kunnen we je bijstaan met vakkundig advies. Zo heb je straks geen last meer van overtollig water! Ook voor andere producten om hemelwater af te voeren en begeleiden ben je bij ons aan het juiste adres. Nieuwe dakgoten en regenpijpen bijvoorbeeld bestel je eenvoudig mee met de infiltratiekratten. Maar eerst vertellen we je wat het voordeel is van infiltratiekratten, hoe ze werken en hoeveel je nodig hebt voor jouw situatie!

Hoe werken infiltratiekratten?

Bij PVC Voordeel ontvangen we met regelmaat vragen over onze infiltratiekratten en hoe ze werken. Net als een infiltratieput, die ook bekendstaat als zink- of zakput, hebben infiltratiekratten de functie om regenwater op te vangen. Bovendien fungeren ze als opslag voor het geval de grond verzadigd raakt. Hierdoor kan regenwater, zelfs tijdens zware neerslag, de grond in zakken en blijf je gespaard van waterplassen.

Het infiltratiekrat is bedekt met een duurzaam, waterdoorlatend materiaal dat tevens fungeert als een filter. Dit materiaal zorgt ervoor dat zand en stenen zoveel mogelijk uit het water worden gezeefd. Dit resulteert in schoner regenwater dat ideaal is voor hergebruik.

Dit zijn de voordelen van het gebruik van infiltratiekratten

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van infiltratiekratten. Eén daarvan is dat overtollig water niet langer op het terras blijft staan. Doordat er geen waterplassen meer blijven staan zul je ook minder overlast hebben van muggen. Bovendien draagt het gebruik van infiltratiekratten bij aan een verhoogde grondwaterspiegel in de tuin, wat de vochtigheid van de bodem in droge periodes behoudt, ten gunste van de tuinplanten.

Daarnaast dragen infiltratiekratten in de tuin bij aan de vermindering van waterafvoer naar het riool. Hierdoor wordt het risico op overloop verminderd en wordt de zuiveringsinstallatie minder belast. Een pluspunt van deze manier van afwatering is dat het flexibel is en makkelijk in het gebruik. Ze kunnen namelijk aangepast worden aan de behoeften van specifieke projecten en zijn makkelijk te combineren met andere waterbeheermaatregelen voor een optimaal infiltratiesysteem. Infiltratiekratten vergen over het algemeen weinig onderhoud. Kortom, een infiltratiekrat biedt voordelen voor zowel jezelf, de tuin als het milieu! De voordelen in het kort:

  • Regenwaterbeheer
  • Duurzame afvoer
  • Milieuvriendelijke drainage
  • Flexibel
  • Onderhoudsarm

Infiltratiekratten installeren doe je zo

Het plaatsen van infiltratiekratten is relatief eenvoudig en kunt je gewoon zelf doen. Het is dus niet nodig om een professional in te schakelen. Wat belangrijk is, is dat het krat horizontaal in de grond staat op de gewenste locatie. De exacte diepte van het infiltratiekrat hangt af van de belasting van de bovenliggende grond. Wanneer er weinig tot geen belasting is, zal een diepte van 30 cm meer dan genoeg zijn. Als er daarentegen veel of zwaar verkeer over de locatie van het krat zal gaan, adviseren we een minimale diepte van 80 cm.

Tip! Voor een optimale werking is het aan te raden om een laag drainagezand van ongeveer 30 cm rondom het krat te plaatsen. Ondanks de goede filter dat om het krat zit, kan het gebeuren dat er toch zand en kleine steentjes in de infiltratiekrat terechtkomen. Deze materialen kunnen het krat beschadigen. Door een zandput vóór het krat te plaatsen, voorkom je dat harde materialen in het krat belanden. Hiermee verleng je de levensduur van jouw infiltratiekrat.

Waar plaats je infiltratiekratten?

Overal waar effectieve regenwaterafvoer en -beheer belangrijk is, kun je infiltratiekratten plaatsen. Doordat een verhard oppervlak geen goede drainage biedt, hoopt water zich hier snel op. Om deze reden zien we infiltratiekratten eigenlijk het meeste onder een terras of oprit, maar ook in de tuin of onder je gazon kan een infiltratiekrat uitkomst bieden.

Bereken eenvoudig hoeveel infiltratiekratten je nodig hebt

Bij PVC Voordeel vind je infiltratiekratten in verschillende afmetingen. Om te berekenen hoeveel en welk formaat kratten u nodig heeft voor jouw situatie hebben we een handige rekenhulp. Het enige wat u nodig heeft voor deze som is het aantal vierkante meters verhard oppervlak. Dit vermenigvuldigt je met het regenwater dat neervalt. Gemiddeld vat er zo’n 20 liter water per vierkante meter.

Voorbeeld bij een oppervlak van 10 m²: 10 m² x 20 liter = een capaciteit van minimaal 200 liter.

Wanneer je meer informatie wilt over onze infiltratiekratten en hun werking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De deskundige medewerkers van PVC Voordeel staan klaar om je te assisteren.

Filters