Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Installatie PVC AfvoerRegenpijpenDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektra

PVC eindstuk

Om in de toekomst mogelijke verstoppingen in de afvoer te voorkomen

0 producten
  • U heeft nog geen producten geselecteerd.

Productkenmerken PVC eindstuk

Kleur
Grijs (RAL 7037)
Klasse
SN4
Keurmerk
KOMO
Aansluiting
Spie
Toepassing
Binnenriolering, waterafvoer
Overige eigenschappen
Let op: past niet in/om de buis, past in koppelstuk
Bijzonderheden
Past niet in een buis van dezelfde maat, past alleen in koppelstukken van dezelfde maat. Denk hierbij aan een lijmmof, t-stuk of bocht.
Artikelnummer
130
Diameter
32 mm t/m 315 mm
Materiaal
PVC
Verbinding
Lijm

Omschrijving PVC eindstuk

Bij het aanleggen van de riolering is het verstandig om op een of meerdere punten een ontstoppingspunt te maken. Zo bent u voorbereid op eventuele verstoppingen. Via het ontstoppingspunt kunt u dan gemakkelijk en snel de verstopping verwijderen. Het aanleggen van een verstoppingspunt doet u eenvoudig met een PVC eindstuk. 

Daarnaast wordt een PVC eindstuk ook regelmatig gebruikt om diverse spullen op te slaan in een PVC buis. Het eindstuk met stroefdeksel is dan een mogelijk om de PVC buis te kunnen afsluiten. 

PVC eindstuk met schroefdeksel

Het PVC eindstuk heeft een grijze kleur en is voorzien van een schroefdeksel met een rubberen ring. Aan de onderzijde heeft het PVC eindstuk een spie uiteinde. Dit spie uiteinde kunt u in een PVC hulpstuk, zoals een lijmmof of een T-stuk plaatsen, om vervolgens de overgang naar de PVC afvoerbuis te kunnen maken. 

U bevestigt het PVC eindstuk met hard PVC lijm. Voordat u gaat lijmen is het belangrijk dat de te verlijmen oppervlakten goed schoon en vetvrij zijn. Met de PVC reiniger zorgt u ervoor dat alle onderdelen goed gereinigd worden.

Het PVC eindstuk is een deel van de PVC afvoerleiding met een afschroefbaar deksel. Het deksel heeft een rubberen ring, die zorgt voor een waterdichte verbinding bij een handvast aangedraaid deksel. De aftakking naar het deksel moet zo kort mogelijk zijn om de leiding goed toegankelijk te maken voor doorspuitapparatuur of andere ontstoppingsartikelen.

Vaak wordt het PVC eindstuk in combinatie met een T-stuk in de kruipruimte of net onder het maaiveld geplaatst. Hiermee voorkomt of beperkt u graafwerk bij een eventuele verstopping. 
Het PVC eindstuk met afschroefbaar deksel worden bij voorkeur in een bocht 45° omhoog of in een T-stuk 45° geplaatst.

Het PVC eindstuk, ook wel schroefeindkap genoemd, voldoet aan de stijfheidsklasse SN4. Dit is de meest gangbare stijfheidsklasse. WIlt u meer lezen over welke stijfheidsklasse u nodig heeft bij welke toepaasing? Bekijk dan onze uitlegpagina stijfheidsklassen

Het PVC eindstuk met een Ø 200 mm, 250 mm & 315 mm is uitgevoerd met met klemmende nokken.

PVC eindstuk online

Bestel uw PVC eindstuk eenvoudig online en profiteer direct van onze scherpe prijzen en snelle levering. Wilt u het liever komen afhalen? U bent van harte welkom!

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht