Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

RainBird 5000

5/5 (3 beoordelingen) | 6 beantwoorde vragen

Sproeibereik van 6,1 (Ø 12,2) m tot max. 15,2 (Ø 30,4) meter, voor middelgrote tot grote tuin, optimale waterverdeling.

● Levertijd 1 á 2 werkdagen

Productomschrijving Kenmerken Beoordelingen Handleiding Downloads Brochure

0 producten
U heeft nog geen producten geselecteerd.
0 producten
U heeft nog geen producten geselecteerd.

Omschrijving RainBird 5000

Op zoek naar een hoogwaardige pop-up sproeier voor de beregening van uw tuin? Maak kennis met de Rainbird 5000 pop-up serie, de grote broer van de Rainbird 3504. Deze professionele sproeiers zijn perfect geschikt voor middelgrote tot grote tuinen, maar ook voor het besproeien van een rijbak of parken. Met de gratis meegeleverde sproeimondjes wordt het water gelijkmatig over uw hele tuinoppervlak verdeeld. In totaal ontvangt u een nozzle-set met maar liefst 12 verschillende nozzles. Bekijk ook eens de sproeitabel.

U kunt de Rain Bird 5000 sproeier gebruiken in combinatie met de Rain Bird 1800 sproeier, als deze is voorzien van een roterende nozzle. Deze sproeiers hebben dan een gelijke neerslaghoeveelheid, waardoor de gehele tuin gelijkmatig wordt beregend. 

Bij de Rain Bird 5000 sproeier wordt een Rain CurtainTM Nozzle-set bijgeleverd met Matched Precipitation Rate, kortgezegd MPR nozzles. Deze set heeft totaal 12 nozzles, 8 met een standaard sproeimondjes (25 ° baan) en 4 sproeimondjes met lage hoek (10 ° baan), zo is er altijd een juiste nozzle voor uw situatie. 

De Rain CurtainTM technologie zorgt voor een uniform spuitpatroon met een gelijkmatige verdeling over de gehele waterstraal. Bovendien geven de nozzles grote zeer windbestendige waterdruppels af, welke zorgen voor een efficiënte dekking en groen gras, maar wel met minder water. Daarnaast voorkomen de grote waterdruppels verdamping. De close-in-water technologie zorgt voor een zachte neerdaling van de waterdruppels, waardoor geen droge plek rondom de sproeier en geen schade aan de grasmat ontstaat. 

Bekijk hier de handleiding voor het installeren van de Rain Bird 5000 sproeier. 

Eenvoudig instelbaar en flexibel in gebruik

Met de Rainbird schroevendraaier kunt u de sproeihoek van de Rainbird 5000 serie naar wens instellen, variërend van 40° tot en met 360°. De sproeiers hebben een indrukwekkend bereik van 6,1 meter tot maximaal 15,2 meter. Daarnaast biedt de handige instelschroef de mogelijkheid om de afstand met maximaal 25% te reduceren, zonder dat u de sproeimond hoeft te vervangen.

Duurzaamheid en specificaties

De Rainbird 5000 pop-up sproeiers hebben een aansluiting aan de onderzijde van ¾" binnendraad en vereisen een werkdruk van 1,7 tot 4,5 br met een optimale werkdruk van 2,8 Bar. De sproeiers hebben een waterverbruik van 3 tot maximaal 36,6 liter per minuur. Ze zijn ontworpen voor langdurig gebruik en zorgen voor efficiënte en betrouwbare beregening van uw tuin.

Rain Bird 5000 sproeier

 

De Plus variant voor extra gebruiksgemak

De Rain Bird 5000 turbinesproeier is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Rain Bird 5000 E (economic) met zwarte bovenzijde
  • Rain Bird 5000 Plus met groene bovenzijde

De Rainbird 5000 pop-up sproeier is verkrijgbaar in de Plus variant, herkenbaar aan de groene bovenkant. Deze modellen bieden extra gebruiksgemak, doordat ze gemakkelijk van bovenaf afgesloten kunnen worden (ow shut-o). Dit is handig bij het afstellen, het oplossen van problemen of het onderhoud. Als u deze optie niet heeft, kunt u de automaat aan of uit zetten, wat wellicht wat loopafstanden afleggen kan inhouden. In deze video ziet u wat het verschil inhoudt:

De Rain Bird 5000 sproeier is leverbaar met verschilende pop up hoogten:

  • Rainbird 5004 heeft een pop up hoogte van 4 inch = 10 cm
  • Rainbird 5006 heeft een pop up hoogte van 6 inch = 15 cm
  • Rainbird 5012 heeft een pop up hoogte van 12 inch = 30 cm

Daarnaast kunt u kiezen voor 2 uitvoeringen:

  • PC = Part circle, oftewel een deel van de cirkel
  • FC = Full circle, oftewel een gehele cirkel

De cirkel van de PC is instelbaar van 40 tot 360 graden. De sproeihoek is eenvoudig en snel in te stellen met de  Rain-Bird rotor tool

De Rain Bird 5000 turbinesproeier heeft een stevig rubberen deksel en heeft aan de onderzijde een aansluiting met 3/4'' binnendraad.

De Rain Bird 5000 pop up sproeier heeft een lekvrije afdichting, welke plassen voorkomt en bovendien zorgt het voor een jarenlange consistente pop-up en terugtrekking. Bovendien reinigt de sproeier zichzelf als de sproeier zich terugtrekt. Hierdoor kan er geen vuil in de sproeier komen. 

Rain Bird 5000 kopen

PVCVoordeel is dé expert op het gebied van beregening. Wij hebben een zeer ruim assortiment beregeningsproducten, waaronder het complete assortiment van Rain Bird. Doordat we rechtstreeks in grote hoeveelheden inkopen, kunnen we u de producten goedkoop aanbieden en snel leveren. Beregening aanleggen was nog nooit zo eenvoudig. Ontdek de voordelen van de Rainbird 5000 pop-up serie en bestel vandaag nog uw professionele sproeiers.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Productkenmerken RainBird 5000

Kleur Zwart
Aansluiting 3/4" binnendraad
Toepassing Beregening
Geschikt voor Beregening van de grotere gazons, paardenbakken, park sproeier etc
Riserhoogte 10 cm, 15 cm, 30 cm.
Nozzles bijgeleverd 12 verschillende sproeimondjes
Sectorafstelling Sector instelbaar van 40 tot 360 graden
Kleur behuizing Zwart
Merk Rain Bird
Serie 5000
Artikelnummer 667

Vragen & antwoorden

Stel een vraag

Wat heb ik nodig om de RAIN BIRD 5004 PLUS PC 10 cm SECTOR aan te sluiten op een 25 mm HDPE slang?

Jurgen

Goedendag

Bedankt voor de vraag!

Deze koppeling met buitendraadkunt u gebruiken zolang u buitendraad 3/4 aanhoud.

Vriendelijke groet!

Team Witway

5004 plus kun je deze ook makkelijk dicht zetten om enkele sproeiers niet mee te laten sproeien?

rene

Ja dat klopt, u kunt de Rainbird sproeirs dichtzetten. Dat kan bij de 5004 + uitvoering. Mbv de rainbird schroevendraaier kan je bovenop dichtdraaien.

De 5004 E heeft deze functie niet.

Team Witway

Wat bedoelen jullie met "Open en dicht zetten"

De goedkope 5004 E biedt alle bekende voordelen van de 5004 Plus, behalve de mogelijkheid om de sproeier op de bovenkant open en dicht te zetten

Sylvain

Goede vraag! De plus kun je dicht zetten aan de bovenzijde. Dan gaat tijdens het sproeien wel de stijgbuis omhoog, maar komt er geen water uit. Dit is een zeer gemakkelijke manier om bijv. de nozzle te vervangen of de sproeier in te stellen. Met name bij bij grotere tuinen hoef je dan niet steeds de pomp aan en uit te zetten om het resultaat te zien.

Team Witway

wat soort verschil zit er in sector 10/15/30

corne scholman

Deze sproeiers zijn er in verschillende uitvoeringen, oa sector instelbaar en rondgaand (circel). Tevens zijn ze leverbaar in verschillende pop-up hoogtes. 10 15 en 30 is het aantal centimeters dat de riser omhoog stijgt vanuit de sproeier zodra er waterdruk is.

Dus bij gras kun je meestal de 10 cm uitvoering nemen, maar in borders zou je bijvoorbeeld de 30 cm nodig kunnen hebben om de sproeier boven de planten uit te laten stijgen.

Met vriendelijke groeten,

Team WitWay

Team Witway

Ons grondwater bevat veel ijzer, zijn de popups daar tegen bestand?

Annie

Veel ijzer is niet goed voor pomp en magneetkleppen en ook niet voor sproeiers. Dit isis vaak niet zomaar op te lossen door een filter. Dit kan wel door een nieuwe bron te slaan of er een ontijzeringsinstallatie (prijzig) te plaatsen

Team Witway

Wij hebben thuis een paardenrijbak van 20m bij 40 meter. Die sproeide ik voorheen met een sproeier op een statief. Maar dat gesleep met die slangen ben ik nu eigenlijk wel zat.

Nu wil ik dus aan een kant van de bak een stuk of drie sproeiers. Wat voor sproeiers kan ik daar voor gebruiken? En graag een type sproeier die ook nog voordelig is voor mijn portemonnee.

MVG

Rémon Duijn

remon duijn

Als u de sproeiers aan 1 kant van de rijbaan wil, dan moeten ze een enorm bereik hebben om ook met tegenwind de andere zijde van de bak te kunnen beregenen. Een veel betere verdeleing en resultaat ontstaan als u aan beide zijden 3 a 4 sproeiers plaatst. Voor een goed resultaat moeten ze minimaal 15 meter kunnen bereiken om voldoende overlap te creeeren. Overlap voorkomt droge plekken waar geen water valt.

Als u een pomp heeft kan dit in 1 of 2 secties verdeelt worden langs de lange zijde. Het voordeel van 2 secties is dat er geen hele zware pomp aangeschaft hoeft te worden. De keus welke sproeier geschikt is hangt o.a. af van de capaciteit van de sproeier.

Pop-up sproeiers

U kunt kiezen voor pop-up sproeiers of messing klepelsproeiers. Een pop-up sproeier zit meestal standaard onder de grond, of net erboven en stijgt als er water druk komt. Het voordeel hiervan is dat ze niet snel beschadigen. Goede rijkbak sproeiers zijn de pop-up sproeiersvan Rain Bird. Bijvoordeel de 5500, de Rainbird 8005 serie en de RainBird Falcon

Klepelsproeiers

Als u gebruik wilt maken van klepelsproeiersis er meer keus. Deze sproeiers dienen bovenop het hek geplaatst te worden. Ze hebben eerder het gewenste bereik van 20 meter. Nadeel is dat veel modellen daarbij niet zoveel water afgeven. De beregeningstijd is dus langer.Tevens kunnen de sproeiers gevaar voor ruiter en dier vormen, en kunnen ze eerder beschadigen omdat loslopende dieren er snel bij kunnen komen.

In de sproeitabel bij elke sproeier kunt u zien wat het bereik is van een klepelsproeier, hoeveel water hij daarbij nodig heeft / afgeeft en bij welke druk dit wordt bereikt. Maar ook hier is het beter om van 2 kanten de baan te beregenen.

Advies nodig?

Het is voor een paardenbak altijd van het grootste belang een goed uitgebalanceerde beregening te maken.
Hierbij kunnen de sproeiers geplaatst worden in de boarding van de bak of in de grond.Het beste is te beregenen vanaf beide zijden .

Van belang te weten wat voor pomp u heeft om een juiste advies te geven. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste sproeiers en/of waterpomp? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze beregeningsspecialisten helpen u graag!

Team Witway

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling
5/5

Stevige sproeier met goede straal om te sproeien. Tuin wordt overal voldoende nat zonder plassen.

5/5

Duidelijke handleiding snel te monteren en in te stellen. Sproeier verdwijnt mooi en is niet zichtbaar.

5/5

- Handig dat je de sproeier kan dichtdraaien op de sproeier zelf, dat scheelt lopen en maakt afstellen makkelijk - hoek van beregenen makkelijk in te stellen Ik ben tevreden

Direct hulp of advies

Wanneer u vragen heeft over dit product en de toepassing ervan of als u problemen heeft met bestellen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

0850 020 030

klantenservice@witway.nl

Vandaag 9.00 t/m 17.30 uur

Bekijk ook