PVCvoordeel
Klantenservice Momenteel gesloten
Blog
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Regenpijpen en hulpstukken

Regenpijp

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige regenpijp, heeft u een ruime keuze bij PVC Voordeel! Wij hebben diverse HWA-buizen, dakgoten en hulpstukken in ons assortiment. Wat dacht u bijvoorbeeld van stalen en zinken regenpijpen? U vindt het bij ons. Ook bekende merken zoals Nicoll Vodalis hebben wij in onze collectie. Zo vindt u ongetwijfeld een regenpijp en andere onderdelen die aansluiten bij uw wensen en uw woning. Bekijk direct ons complete, voordelige assortiment online!

Regenpijp PVC

Met een regenpijp van PVC haalt u een hoogwaardig product in huis. Dit stevige materiaal kan extreme weersomstandigheden aan. Hierdoor weet u zeker dat uw afvoer ook bij tropische temperaturen, vrieskou en herfststormen goed blijft functioneren. Wij hebben regenpijpen in vele kleuren. U kunt onder andere kiezen voor een HWA buis wit, blauw, rood en zwart. Naast diverse kleuren zijn ons HWA-buizen ook leverbaar in verschillende afmetingen. Welke regenpijp PVC u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw dak. Onderstaand vindt u de diverse afmetingen en bijbehorende dakoppervlakken.

  • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
  • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
  • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Regenpijp monteren

Als u een hemelwaterafvoer wilt aanleggen, kunt u eenvoudig de hulpstukken en regenpijp monteren. U hoeft enkel de verschillende onderdelen in elkaar te schuiven. Hierdoor ontstaat direct een waterdichte verbinding. De regenpijp zet u met beugels eenvoudig vast aan uw woning of schuur. Zo blijft het systeem goed vastzitten. Deze montagemethode heeft als grote voordeel dat u de onderdelen moeiteloos demonteert in geval van een verstopping. Hierdoor kunt u het probleem snel verhelpen en vervolgens moeiteloos opnieuw uw regenpijp monteren.

Regenpijp zink

Voor een hemelwaterafvoer zink zit u goed bij PVC Voordeel! Wij hebben vele onderdelen zoals een regenpijp van zink in ons uitgebreide assortiment. Ook bijpassende dakgoten en hulpstukken vindt u bij ons. Alle onderdelen zijn leverbaar in diverse afmetingen. Zo stelt u eenvoudig een afvoer samen die perfect aansluit bij uw woning. Een dakgoot en regenpijp van zink zijn bijzonder stevig en hebben een lange levensduur. Hierdoor weet u zeker dat u jarenlang profijt zult hebben van uw zinken afvoersysteem!

Regenpijp vervangen

Is uw oude afvoer toe aan nieuwe onderdelen? U kunt eenvoudig zelf uw regenpijp vervangen. Bij PVC Voordeel hebben we HWA-buizen in diverse afmetingen. Het is belangrijk dat u goed bekijkt welke maat u nodig heeft. Als u de perfecte regenpijp en eventuele hulpstukken heeft besteld, kunt u deze na de levering snel plaatsen. De HWA-buis zaagt u met een ijzerzaag eenvoudig op maat. Daarna verwijdert u de oude regenpijp, zet u eventuele nieuwe beugels vast aan de muur en plaatst u hierin de nieuwe buis. Als u nog vragen heeft voor u uw regenpijp gaat vervangen, kunt u deze gerust stellen aan onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag.

Regenpijp kopen

Heeft u een keuze gemaakt en wilt u een regenpijp kopen? Dat kan! Het complete assortiment van PVC Voordeel vindt u online. Hierdoor kunt u thuis op uw gemak de juiste HWA buis en hulpstukken uitkiezen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan profiteren van de voordelen van een goed hemelwaterafvoersysteem. Daarom houden wij onze prijzen zo laag mogelijk. We hebben bovendien een grote eigen voorraad. Hierdoor kunnen wij uw bestelling doorgaans snel verzenden als u ervoor kiest een regenpijp te kopen bij PVC Voordeel!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een regenpijp?

Een regenpijp zorgt ervoor dat regenwater vanaf het dak naar beneden wordt afgevoerd. De pijp zelf is verkrijgbaar in zowel een ronde als een vierkante of rechthoekige uitvoering. Daarnaast kan deze vervaardigd zijn uit verschillende materialen zoals staal, zink en PVC. Bij platte daken wordt een regenpijp meestal aangesloten op de vergaarbak, bij schuine daken direct op de dakgoot. Om verstoppingen te voorkomen kunt u gebruik maken van een bladvanger aan de bovenkant. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een gootdrain, die over zowel de goot als de ingang van de regenpijp wordt geplaatst.

Welke diameter regenpijp?

Het totale oppervlak van het dak bepaalt wat de benodigde diameter voor uw regenpijp is. Bij 40m2 bedraagt deze 70 mm, bij 50 m2 80 mm en bij 100m2 zo’n 100 mm. Is uw dak groter dan aangegeven, bijvoorbeeld 200m2? Dan heeft u twee regenpijpen van 100 mm nodig om het water goed af te voeren. Let er voordat u begint met aansluiten goed op dat de uitloop van uw vergaarbak of kiezelbak dezelfde maat hebben als de regenpijp. In de uitgebreide webshop van PVC Voordeel vindt u ook verbindingsstukken en bevestigingsmaterialen zoals bochten, T-stukken, moffen, beugels en zadels.

Hoe regenpijp vervangen?

De regenpijpen van PVC Voordeel zijn heel gemakkelijk te monteren met de bijbehorende hulpstukken die u met gemak in elkaar schuift. U kunt de bevestigingsbeugels van uw oude regenpijp opnieuw gebruiken wanneer ze nog intact zijn en bij de diameter van de nieuwe regenpijp aansluiten. Onze regenpijpen worden in een vaste lengte geleverd maar zijn heel gemakkelijk in te korten met een ijzerzaag. Zo kunt u ze aan de onderzijde aansluiten op het riool. Slechts een klein deel van het regenwater kan worden opgevangen in een regenton.

Waarom regenpijp bestellen bij PVC Voordeel?

Bij PVC Voordeel vindt u alle materialen die u nodig heeft om een complete hemelwaterafvoer aan te leggen. Onze onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PVC, staal en zink maar desondanks zeer scherp geprijsd. Is uw complete hemelwaterafvoer aan vervanging toe? Dan bestelt u in onze webshop met hetzelfde gemak een nieuwe dakgoot en diverse verloopstukken, om het in de dakgoot verzamelde water via de regenpijp naar beneden te leiden. Als specialist in afvoer en drainagesystemen hebben we alle expertise om u verder te helpen. Neem daarom bij vragen gerust contact op met onze klantenservice!

Installatiemateriaal

Z