Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland

Tyleenslang 16 mm

Met de tyleenslang 16 mm, ook bekend als tyleenslang ZPE, beschikt u over de ideale oplossing voor een betrouwbare en efficiënte waterleiding onder de grond. Deze veelzijdige slang biedt duurzaamheid en flexibiliteit voor uiteenlopende toepassingen.

Tyleenslang 16 mm is de kleinste diameter waar tyleenslang in te krijgen is. Door de kleine diameter is de tyleenslang heel flexibel. Hoe groter de diameter, hoe minder flexibel de tyleenslang zal zijn.

Voordelen van de tyleenslang 16 mm

De Tyleenslang is vervaardigd uit tyleen, een hoogwaardig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie en slijtage. Dit zorgt voor een lange levensduur, zelfs bij gebruik onder de grond.

Met een diameter van 16 mm biedt deze slang de nodige flexibiliteit voor diverse waterleidingprojecten. Het gemak van installatie maakt het geschikt voor zowel professionele loodgieters als doe-het-zelvers.

De Tyleenslang 16 mm is speciaal ontworpen voor gebruik onder de grond, ideaal voor het aanleggen van waterleidingen in tuinen, gazons en andere ondergrondse toepassingen. Bij gebruik onder de grond adviseren wij om de tyleenslang in te graven op een diepte van 60 cm. Bij deze diepte zit u onder de vorstgrens en zal het water in de tyleenslang tijdens een vorstperiode niet bevriezen.

Toepassingen van tyleenslang ZPE

Een tyleenslang ZPE met een diameter van 16 mm wordt vooral toegepast in situaties waar het belangrijk is dat de waterleiding erg flexibel is. Deze flexibiliteit is er uiteraard niet bij het gebruik van stalen buizen of roodkoperen buizen.

Door de kleine diameter kan de tyleenslang 16 mm niet gebruikt worden voor het transport van water over een lang traject, omdat er dan teveel drukverlies is. Het water zal dan met onvoldoende druk uit de kraan of de sproeier komen. Voor het langere afstand adviseren wij dan ook om een tyleenslang met een grotere diameter te kiezen.

De tyleenslang 16 mm kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en zowel boven als onder de grond. De tyleenslang 16 mm is alleen geschikt voor een waterleiding met water kouder dan 40 graden. Wilt u een waterleiding voor warm water aanleggen, dan kunt u gebruik maken van de meerlagenbuis.

Tyleenslang 16 mm voor de waterleiding

Tyleenslang 16 mm is geschikt voor waterleidingen boven de grond, maar ook voor waterleidingen onder de grond. Als u de waterleiding in de grond graaft, dan adviseren wij u om deze op een diepte te plaatsen van 60 cm. Hierdoor blijft de leiding onder de vorstgrens en zal het water in de leiding niet bevriezen.

Als je de tyleenslang voor een waterleiding wilt gebruiken, is het belangrijk dat de tyleenslang is voorzien van het KIWA keurmerk. Hiermee bent u ervan verzekerd dat de tyleenslang aan alle in Nederlang gestelde eisen voor een drinkwaterleiding voldoet.

De tyleenslang 16 mm is niet geschikt voor de waterleiding voor warm water, vanwege de kans op legionella. Als u een warmwater leiding wilt aanleggen, adviseren wij u om een meerlagenbuis te gebruiken. Deze buizen zijn ook flexibel en kunnen makkelijk worden aangelegd.

Tyleenslang 16 mm voor de beregening

De tyleenslang 16 mm ZPE en de tyleenslang 16 mm ongekeurd wordt veel gebruikt voor het aanleggen van beregening in de tuin. Vanwegde de kleine diameter van de tyleenslang wordt deze alleen gebruikt voor een korte afstand van een aftakking van de hoofdleiding naar een sproeier of druppelaar.

Voor het aansluiten van een pop up sproeier voor het gazon adviseren wij u om een tyleenslang met een diameter van minimaal 20 mm te nemen, omdat anders de waterdruk op de sproeier klein is.

Tyleenslang 16 mm voor druppelbevloeiing

Tyleenslangen 16 mm zijn ook te gebruiken om water naar een druppelslang te leiden als transportleiding. Maar u kunt ook met een ponspen gaatjes prikken in de tyleenslang op de juiste plek bij een plant om daar een druppelaar te plaatsen.

Daarnaast is een druppelslang eigenlijk een tyleenslang met een diameter van 16 mm waar om de 33 cm een gaatje zit, waardoor water druppelsgewijs naar buiten komt. Bij dit gaatje zit wel een speciaal schild in de druppelslang, waardoor er geen vuil in de druppelslang kan komen of wortels van planten in de tyleenslang kunnen groeien.
In een druppelslang is geen hoge waterdruk vereist en kan de druppelslang dus ook over een langere afstand worden gebruikt.

Investeer in duurzaamheid met Tyleenslang 16 mm

Of u nu een irrigatiesysteem voor uw tuin aanlegt of waterleidingen onder de grond installeert, de tyleenslang 16 mm biedt duurzaamheid en betrouwbaarheid. Investeer in een hoogwaardige tyleenslang voor een efficiënte waterleiding, die aan al uw ondergrondse en bovengrondse behoeften voldoet.

Filters