Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Watermeter

Meet je waterverbruik eenvoudig en nauwkeurig met de hoogwaardige watermeters van PVCVoordeel. Onze watermeters garanderen nauwkeurige metingen en zijn beschikbaar in verschillende maten en varianten. De watermeters zijn geijkt en worden geleverd met een testcertificaat. Uiteraard zijn de watermeters geschikt voor drinkwater.

Streef naar een geoptimaliseerd watersysteem met de hoogwaardige watermeters van PVCVoordeel. Deze watermeters zijn zorgvuldig ontworpen om nauwkeurige metingen te garanderen. Beschikbaar in diverse maten en varianten, staan onze watermeters niet alleen bekend om hun precisie, maar ook om hun gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Een watermeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de hoeveelheid water die door een leiding stroomt te meten. Het is een essentieel instrument voor het monitoren en controleren van waterverbruik in huishoudens, commerciële gebouwen, industrieën en andere faciliteiten.

Soorten watermeters voor verschillende toepassingen

Een typische watermeter bestaat uit een behuizing, een meetmechanisme en een display. De behuizing bevat het meetmechanisme, dat kan variëren afhankelijk van het type watermeter. Er zijn verschillende soorten watermeters, waaronder volumetrische watermeters, turbine watermeters, magnetische inductie watermeters en ultrasone watermeters. Elk type watermeter heeft zijn eigen werkingsprincipe en toepassingsgebied.

Bij het kiezen van de juiste watermeter is het belangrijk om te kijken naar welke maximale waterdruk de watermeter aankan.

Het meetmechanisme van een watermeter registreert de hoeveelheid water die door de leiding stroomt. Dit kan worden uitgedrukt in verschillende eenheden, zoals liters, kubieke meters of gallons, afhankelijk van het gebruikte meetsysteem. Het display van de watermeter toont meestal de hoeveelheid water die is verbruikt, vaak in combinatie met andere informatie zoals de huidige doorstromingssnelheid.

Je hebt watermeters die geschikt zijn voor horizontale plaatsing en watermeters die geschikt zijn voor verticale plaatsing. Daarnaast zijn er ook watermeters die zowel horizontaal als verticaal kunnen worden geplaatst. Let bij de keuze van de watermeter op hoe je de watermeter wilt plaatsen en of deze daar ook geschikt voor is.

Waar plaats je de watermeter?

Watermeters worden vaak geïnstalleerd op de plaats waar de watertoevoerleiding het pand binnenkomt, zodat het waterverbruik nauwkeurig kan worden gemeten. Als je de watermeter in de meterkast plaatst, let er dan goed op dat de watermeter horizontaal geplaatst wordt en dat de watermeter ook geschikt is voor een horizontale plaatsing.

Je kunt ook zelf een extra watermeter plaatsen tussen de verschillende waterleidingen in huis om zo het verbruik van specifieke apparatuur te meten. Zo ga je bewuster om met het watergebruik en kan een watermeter helpen om water te besparen.

Ze zijn belangrijk voor het factureren van watergebruik door waterbedrijven en kunnen ook worden gebruikt om waterlekken op te sporen en te voorkomen door ongebruikelijke pieken in het waterverbruik te signaleren.

Een watermeter die wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het waterverbruik, daarbij is de betrouwbaarheis essentieel. Kies daarom altijd voor een watermeter die voldoet aan de E.E.C. norm. Deze norm staat garant voor een officieel gekwlificeerde geijkte watermeter.

Een watermeter koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel hebben we verschillende soorten watermeters, maar ook alle andere appendages voor je waterleiding. Bestel bij de watermeter ook meteen de koppelingen mee, met dezelfde diameter als de watermeter en de waterleiding, om de watermeter te kunnen monteren in de waterleiding.

Heb je nog een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je alle informatie die je nodig hebt.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters