Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland

Mantelbuis

Op zoek naar hoogwaardige mantelbuizen, zoals de mantelbuis rood en de mantelbuis met trekdraad, voor de bescherming van kabels? Bij ons vind je de perfecte oplossing voor het veilig en efficiënt geleiden van elektrische bekabeling buiten en in huis. Onze mantelbuis, ook wel wachtbuis of kabelbeschermingsbuis genoemd, bieden optimale bescherming en routing van kabels in uiteenlopende toepassingen. Bij PVCVoordeel kan je terecht voor alle soorten mantelbuis en al je overige installatiemateriaal .

Waarvoor worden mantelbuizen gebruikt?

Een mantelbuis met trekdraad is een flexibele buis die gebruikt wordt om elektrische kabels te beschermen tegen beschadiging en om ze gemakkelijk te kunnen trekken of vervangen indien nodig. Onze mantelbuizen zijn vervaardigd van duurzaam materiaal, waardoor ze bestand zijn tegen slijtage, corrosie en andere omgevingsfactoren.

Om kabels, bedrading en leidingen veilig te kunnen installeren, is het gebruik van een mantelbuis essentieel. Mantelbuizen zijn flexibele kunststof buizen , meestal gemaakt van PVC, die speciaal ontworpen zijn voor het geleiden van kabels, elektriciteitsbedrading, telefoon- en datakabels en water- en gasleidingen. Ze bieden de benodigde bescherming en zorgen ervoor dat de bekabeling veilig en georganiseerd kan worden doorgevoerd. Het gebruik van mantelbuizen is vooral geschikt bij het doortrekken van kabels, bedrading of leidingen door muren, funderingen of ondergrondse omgevingen. Het gebruik van een mantelbuis, is zeer geschikt voor de doorvoer door bijvoorbeeld muren, funderingen of een ondergrondse weg. Ook kan de mantelbuis in het beton worden gestort.

Mantelbuis met trekkoord of trekdraad voor eenvoudige installatie

Mantelbuizen met trekkoord zijn speciaal ontworpen om de installatie van bekabeling eenvoudig en efficiënt te maken. De kabelbeschermingsbuis is vervaardigd uit PE en is dubbelwandig ; de buitenwand is geribbeld en de binnenwand is glad, dit vergemakkelijk het doorhalen van de kabels. De trekdraad in de buis met een trekkracht van maximaal 30 kilo vergemakkelijkt het inbrengen van de kabels en maakt het mogelijk om deze door bochten en obstakels te leiden. Dit bespaart tijd en moeite bij de installatie en eventuele toekomstige aanpassingen.

Met behulp van mantelbuizen wordt de veiligheid en duurzaamheid van de bekabeling en leidingen gewaarborgd. Ze bieden een beschermende laag tegen invloeden van buitenaf en voorkomen schade door bijvoorbeeld vocht, stof of mechanische belasting. Bovendien maken mantelbuizen het eenvoudiger om kabels en leidingen te identificeren, te onderhouden en indien nodig te vervangen.

Verschillende kleuren kabelbeschermingsbuis

Er zijn diverse soorten mantelbuizen beschikbaar, waardoor je altijd de geschikte optie kunt kiezen voor jouw specifieke leidingen, kabels of bedrading. We hebben in ons assortiment PP mantelbuis en Pe mantelbuis, maar natuurlijk ook de elektrabuis.

Een bekende en populaire optie is de mantelbuis rood voor elektrokabels met een gladde binnenzijde. Deze mantelbuis wordt in de grond gegraven. Zo weet je als je bij graafwerkzaamheden in de grond een rode mantelbuis tegenkomt dat er kabels voor elektra in zitten. Ook voor het aanleggen van een laadpaal voor de elektrische auto wordt de rode mantelbuis gebruikt.

Een gele mantelbuis wordt gebruikt bij een gasleiding. Zeker bij een gasleiding is het belangrijk om met graafwerkzaamheden tijdig gewaarschuwd te worden en de gasleiding te beschermen tegen schade.

De zwarte mantelbuis kan worden toegepast bij zichtwerk. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dan is het belangrijk dat de elektra kabels goed worden beschermd door factoren van buitenaf, maar een rode mantelbuis in het zicht is niet wenselijk. Dan is een zwarte mantelbuis een goede oplossing.

Mantelbuis flexibel en veilig

De mantelbuis is flexibel, zodat je gemakkelijk de buis in de grond kan leggen of bochten in het traject kan maken.

Bovendien zorgt de mantelbuis voor veiligheid door je kabels te beschermen bij eventuele graafwerkzaamheden in de toekomst.

Mantelbuis 50 mm in ons assortiment

We hebben verschillende mantelbuis maten in ons assortiment, waaronder de veelgevraagde diameter 50 mm variant. Deze maat is ideaal voor het geleiden van middelgrote elektrische kabels en biedt voldoende ruimte voor een soepele doorvoer. De rol heeft een lengte van 25 meter en 50 meter en wordt geleverd met een klikmof, het koppelstuk voor mantelbuizen . Hierdoor is het heel eenvoudig om het volgende deel mantelbuis te bevestigen aan het eerste deel en de mantelbuis te verlengen. Of je nu een professional bent in de elektrotechnische industrie of een doe-het-zelver, onze mantelbuizen passen bij jouw behoeften.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van mantel buizen?

Het gebruik van mantelbuizen biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgen ze voor een veilige bescherming van de bekabeling tegen beschadiging door invloeden van buitenaf, zoals vocht, stof of mechanische belasting. Dit verlengt de levensduur van de bekabeling en minimaliseert het risico op storingen. Daarnaast maakt het gebruik van mantelbuizen het eenvoudiger om kabels te identificeren, te onderhouden en indien nodig te vervangen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze mantelbuizen met trekdraad en ontdek hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van jouw elektrische installatie. Vertrouw op onze expertise en kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Mantelbuizen koop je voor een scherpe prijs bij PVCVoordeel.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Veelgestelde vragen

Waar worden mantelbuizen voor gebruikt?

Mantelbuizen worden vaak gebruikt om elektrische kabels, datakabels, buizen voor waterleidingen, gasleidingen en andere infrastructuur te beschermen tegen schade en om het onderhoud en de vervanging te vergemakkelijken.

Welke kleur mantelbuis heb je nodig?

Voor elektricitetskabels worden gebruik je de rode mantelbuizen. Door de kleur is de mantelbuis snel zichtbaar bij graafwerkzaamheden. Dit is belangrijk voor de veiligheid. In de kruipruimte, in muren en onder de grond gebruik je de rode mantelbuis. Deze is snel zichtbaar bij werkzaamheden aan de woning. 

Voor waterleidingen wordt vaak blauwe mantelbuis gebruikt. Dit helpt om onderscheid te maken tussen waterleidingen en andere types.

Gasleidingen worden geplaatst in een gele mantelbuis. Ook bij de gasleiding is het belangrijk om direct te weten dat het een gasleiding betreft, zeker bij graafwerkzaamheden. 

Voor telecommunicatiekabels, zoals telefoonkabels en datakabels, zoals ethernetkabels of glasvezelkabels, wordt vaak een groene mantelbuis gebruikt. Dit helpt bij het onderscheiden van deze kabels van andere typen.

De zwarte mantelbuis wordt vaak gebruikt wanneer de mantelbuis in het zicht blijft. Zo worden deze mantelbuizen vaak gebruikt bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Door de zwarte kleur vallen de mantelbuizen niet op en zijn de elektriciteitskabels wel goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. 

Kunnen mantelbuizen ondergronds worden gebruikt?

Ja, mantelbuizen worden vaak ondergronds gebruikt om kabels en leidingen te beschermen tegen schade veroorzaakt door grondverzakkingen, graafwerkzaamheden en externe druk.

Wij adviseren om de mantelbuis op een diepte van minimaal 60 cm te plaatsen. Dit is gelijk aan een diepte van ongeveer 2 spades. Zo voorkom je dat de mantelbuis beschadigd raakt tijdens het tuinieren. 

Kunnen mantelbuizen worden gebruikt voor bovengrondse toepassingen?

Ja, mantelbuizen kunnen ook bovengronds worden gebruikt om kabels en leidingen te beschermen tegen mechanische schade en blootstelling aan elementen.

Zijn alle mantelbuizen voorzien van trekdraad?

Al onze mantelbuizen die op een rol worden besteld, zijn voorzien van een trekdraad. Met de trekdraad kan je achteraf, na het plaatsen van de mantelbuis in de grond, de kabels en leidingen door de mantelbuis trekken. Om te zorgen dat de leiding of kabel goed vast zit aan de trekdraad adviseren wij om de trekdraad over een langere lengte met tape aan de kabels of leiding te bevestigen, zodat deze niet tijdens het plaatsen in de mantelbuis losschiet. 

Kunnen mantelbuizen worden gebogen of ingekort?

De mantelbuizen zijn flexibel, dat betekent dat ze in bochten kunnen worden geplaatst. U kunt de mantelbuis eenvoudig inkorten door deze af te zagen met een PVC zaag.

Hoe kan je mantelbuizen met elkaar verbinden?

Elke mantelbuis op een rol wordt geleverd met een klikmof. De klikmof wordt over de mantelbuis geschoven. Aan de binnenzijde heeft de klikmof weerhaakjes, waardoor de klinkmof zich over de mantelbuis klemt. Zo bevestig je snel en eenvoudig meerdere mantelbuizen aan elkaar. 

Als u een meerdere delen mantelbuis wilt bevestigen, dan kunt u de klikmof eenvoudig bijbestellen. De klikmof is verkrijgbaar in diverse diameters. 

Wanneer wordt een mantelbuis gebruikt?

Mantelbuizen worden geplaatst op locaties waar het noodzakelijk is om leidingen en kabels door barrières of ondergronds te leiden. Denk hierbij aan situaties zoals muren, funderingen of ondergrondse doorgangen in tuinen. Deze mantelbuizen dienen als beschermende omhulsels tegen krassen, ongedierte en ongelukken die zich tijdens graafwerkzaamheden kunnen voordoen. Bovendien vergemakkelijken ze de vervanging van leidingen en kabels wanneer dat nodig is. Ook als er onderhoud of reparatie aan de kabels of leidingen nodig is in de toekomst, gaat dit invoudig als de leiidng of kabel in een mantelbuis ligt. 

Bij gasleidingen is het vrijwel altijd een vereiste om een mantelbuis te gebruiken vanwege veiligheidsoverwegingen. Daarnaast zijn er nog andere scenario's waarin het verstandig is om een mantelbuis te gebruiken:

  • In vochtige omgevingen waar gasleidingen worden geplaatst.
  • Bij blootstelling aan mechanische belasting of hoge temperaturen.
  • Als de gasleiding van kunststof is nadat deze de meter heeft gepasseerd.
  • Bij het doorvoeren van de leidingen of kabels door een buitenmuur.

 

Filters