Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Meerlagenbuis: De flexibele kunststof waterleiding!

Waar vroeger de cv leiding en drinkwaterleidingen werden aangelegd met koperen buizen en soldeerfittingen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een flexibele waterleiding met een meerlagenbuis, ook wel alu-pers systeem genoemd. Dit product is voordelig in prijs en veel sneller en eenvoudiger te installeren dan de koperen buizen en knelkoppelingen .
Het is een drinkwaterleiding, die is voorzien van het KIWA keurmerk. Hierdoor weet je dat deze kunststof waterleiding voldoet aan alle in Nederland gestelde eisen die aan een waterleiding voor drinkwater worden gesteld.

De meerlagenbuis wordt veel gebruikt in woningen voor de waterleiding voor koud en warm water, het aanleggen van de warmtepomp, maar ook in cv installaties of het aanleggen van waterleiding voor het sanitair.
Meerlagenbuizen zijn leverbaar in de gangbare diameters 16 mm, 20 mm, 26 mm tot aan 32 mm op een rol of per meter.

Een kunststof waterleiding voor flexibiliteit

Meerlagenbuis bestaat zoals de naam al aangeeft, uit meerdere lagen. Het is een kunststof waterleiding die zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde bestaat uit een witte kunststof laag met hiertussen een laag van aluminium. Omdat er tussen deze drie lagen nog hechtingsmiddel is toegevoegd, bestaan meerlagenbuizen eigenlijk uit 5 lagen. Dit is niet voor niets, want hierdoor profiteer je van diverse voordelen. Zo is deze flexibele waterleiding die geschikt is voor drinkwater buigzaam en vormvast.

Meerlagenbuis voor het aanleggen van de waterleiding

Meerlagenbuis is bestand tegen een constante watertemperatuur van maximaal 70° Celsius en kortstondig tot 95° Celsius. Daarom zijn deze flexibele waterleiding ook geschikt voor zowel koud als warm drinkwater en sanitairwater. Verder heeft een meerlagenbuis een zeer lange levensduur en is deze slijtvast en corrosiebestendig. De buizen zijn nagenoeg geluidloos en voorzien van zowel een KIWA als KOMO keurmerk. Wanneer je meerlagenbuizen gebruikt voor je waterleiding, vloerverwarming of cv-installatie dan hoef je de leiding nooit meer te vervangen!
Met meerlagenbuizen heb je een modern leidingensysteem die geschikt is voor koud en heet drinkwater, sanitairwater, vloerverwarming en de centrale verwarming.

Koppelingen voor de meerlagenbuis waterleidingen

Voor het verbinden van meerdere delen meerlagenbuis maakt u gebruik van koppelingen. Hierbij kunt u kiezen uit drie soorten koppelingen.

De perskoppelingen zorgen ervoor dat de meerlagenbuizen waterdicht aan elkaar worden geperst. Hiervoor is echter een kostbare perstang nodig.
Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van Multi Fit koppelingen. Het voordeel van deze koppelingen is dat deze kunnen gemonteerd zonder gebruik te hoeven maken van een dure perstang. Met een Multi Fit sleutel bevestig je de koppelingen in een handomdraai.
De meerlagenbuis is gemakkelijk te verlengen met een rechte koppeling. Met een T-stuk maak je eenvoudig een aftakking in de waterleiding. Met een verloop T-stuk kan je ook overgaan op een waterleiding met een andere diameter. Let hierbij wel op dat de waterleiding met de stroom van het water naar een kleinere diameter overgaat en niet naar een grotere diameter. Dat komt de waterdruk in huis niet ten goede.
Omdat de meerlagenbuis flexibel is, kan je bij bochten de buis met een buigveer in de juiste vorm buigen. Wil je een bocht maken van 90 graden, dan gebruik je een knie.

Overgang van een koperen buis naar een kunststof meerlagenbuis

Heb je een bestaande koperen leiding voor water in huis en wil je bij een renovatie of verbouwing overgaan op een kunststof leidingsysteem met een meerlagenbuis? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de overgangskoppeling van koper naar een meerlagenbuis. Deze koppeling heeft aan de ene zijde een knelkoppeling die op de koperen buis kan worden bevestigd en aan de andere kant een koppeling die op de meerlagenbuis past.

Meerlagenbuis isolatie met isolatie kopen

Naast de standaard meerlagenbuis, hebben wij ook de meerlagenbuizen van Bonfix in het assortiment uitgevoerd met een laag rode isolatie voor warm/heet water of blauwe isolatie voor een koud waterleiding. De Bonfix meerlagenbuis isolatie zorgt dat de temperatuur van het water in de leiding behouden blijft en niet onderweg verandert.

Soms moet er nog beton gestort worden, of ligt de buis op een plek waar het tijdens de bouw kans is op beschadiging. In deze gevallen is het verstandig om een meerlagenbuis met mantel te gebruiken. Ook hier is er weer keuze uit de buis met rode mantelbuis voor de warmwaterleiding of blauwe mantelbuis van Bonfix voor de koudwaterleiding.

Meerlagenbuis koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel kun je terecht voor alle leidingsystemen en installatiematerialen voor je project. We hebben een uitgebreid assortiment meerlagenbuis in elke maat van topmerken als Uponor , Bonfix, Henco en Tece .

Wil je toch nog wat meer weten over meerlagenbuizen, de andere producten of over de installatie hiervan? Neem dan gerust contact op via de klantenservice, onze specialisten kunnen je alles vertellen over de juiste keuze van de meerlagenbuis, de persfittingen en het bevestigen ervan.

Filters