Druppelslang ondergronds

Merk:
Rain Bird

Druppelslang ondergronds. Voor ondergrondse druppelbevloeiing bij grasvelden en borders, om de 33 cm

ONDERGRONDSE DRUPPELSLANG PER METER

2,50 2,07 excl. btw

ONDERGRONDSE DRUPPELSLANG 100MTR

124,95 103,26 excl. btw

Totaal voor dit product

U heeft hiernaast nog geen producten geselecteerd.

 

Productkenmerken Druppelslang ondergronds

Lengte
100 meter
Kleur
Bruin
Toepassing
Ondergrondse irrigatie van gazons, borders, struiken, heggen ed.
Weerbestendig
 
Overige eigenschappen
Koperen plaatje voorkomt wortelingroei in de slang, drukgecompenseerde druppelslang voor gelijkmatige waterafgifte
Waterafgifte per druppelaar
2,3 liter per uur (druppelaars om de 33 cm)
Min. druk
0,6 bar
Max. druk
4,14 bar
Max. watertemperatuur
Max. 38°C
Verkrijgbaar per meter
 
Vorstbestendig
Ja, de slang vriest niet kapot, water kan er altijd uit.
Hartafstand tussen leidingen
Bij borders in de klei ± 50 cm en in zand ± 30 cm.
Fabrikant
Rain Bird
Model
XF SDI
Artikelnummer
639
Garantie
7 jaar
Diameter
16 mm

Omschrijving Druppelslang ondergronds

De nieuw door Rain Bird ontwikkelde bruine druppelslang met koperschild is speciaal voor ondergrondse druppelbevloeiing bij grasvelden, jonge bomen, struiken en borders. Met de RainBird XF SDI ondergrondse druppelslang in de kleur koper/bruin kunt u op ieder moment van de dag onzichtbaar water geven aan de beplanting, direct bij de wortels. Het koperen plaatje bij de uitgang van de druppelaar voorkomt wortel ingroei, zonder gebruik te maken van chemische middelen. Hierdoor raakt de RainBird XF SDI ondergrondse druppelslang niet verstopt. 

Wilt u meer lezen over de RainBird ondergrondse druppelslang, bekijk dan deze brochure.

Druppelslang ondergronds RainBird

De RainBrird ondergrondse druppelslang met kopeschild is verkrijgbaar op een rol van 100 meter. Elke 33 centimeter zit een druppelaar. Iedere druppelaar is voorzien van een koperen plaatje, welke voorkomt dat wortels de opening blokkeren. Omdat de druppelslang ondergronds is, is deze niet zichtbaar. Hierdoor kan onmerkbaar op ieder moment van de dag water direct bij de wortels van de planten gegeven worden. Hinderlijk beregenen tijdens gebruik van de tuin, beschadiging (schimmels) van de planten en verlies van water zijn met deze druppelslang verleden tijd. Ook is de ondergrondse druppelslang van RainBird zeer geschikt voor plaatsen die gevoelig zijn voor vandalisme.

Met de klemkoppelingen voor druppelslang of de oversteekfittingen kunt u aftakkingen en verbindingen maken. Met de druppelslang startkoppeling sluit u de ondergrondse druppelslang in 1 klik aan de op uw tuinslang.

Wij adviseren u om de ondergrondse druppelslang met grondpennen vast te zetten om ervoor te zorgen dat de ondergrondse druppelslang op zijn plek blijft liggen. De afstand tussen de twee grondpennen is bij een kleigrond 50 cm en bij een zandgrond 30 cm.

Druppelslang ondergronds eigenschappen:
  • Rain Bird XF SDI ondergrondse druppelslang
  • Volledig drukgecompenseerd 
  • Min.druk 0,6 bar - max. druk 4 bar
  • Afgifte per druppelaar: 2,3 ltr./uur
  • Max. watertemperatuur: 38˚C.

Ondergrondse druppelslang online

Bestel vandaag nog uw RainBird druppelslang ondergronds onlne in onze webshop. Wij kunnen de druppelslang uit voorraad leveren. Als u de druppelslang vandaag bestelt, heeft u deze de volgende werkdag al in huis. 

Koop nu uw ondergrondse druppelslang eenvoudig online bij PVCVoordeel!

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

Beste Luc,

Bedankt voor je bericht.

Je kunt voor de overgang van 16mm tyleen naar 16mm beter niet een tyleen rechte verbinder (sok) nemen van 16 mm, omdat door de lage druk dit kan gaan lekken. Beter is om een tyleen koppeling te nemen met bijv. binnendraad en een druppelslang koppeling met dezelfde buitendraad. In deze lijst staat ook een druppelslang eindstop. Die is wel nodig, anders stroomt het meeste water er gewoon uit aan de achterzijde.

Om 1 zo'n druppelslang sectie aan te sturen is het wat kostbaar en omslachtig om dit aan te leggen met een beregeningscomputer en magneetkleppen. Wellicht is het handiger om een kraancomputer in de tyleen aanvoerleiding te plaatsen. Deze werkt op batterijen en kan dan elke dag de leiding een korte periode open zetten.

Lukt het zo?

Anders horen we het graag.

Met vr. groeten,

Team PVC Voordeel

 

De Rainbird ondergrondse druppelslang is voorzien van een meganisme dat wortelingroei voorkomt. U kunt de slang dus zo in de grond leggen. Hier hoeft niets extra's te worden aangebracht.

De druppelslang heeft om de 33 cm gaatjes, dus u kunt de onderlinge afstand ook op 30 cm zetten. Een sterk gazon ontstaat mede door goede wortelgroei. De slang moet dus niet te hoog zitten vlak onder het oppervlak. Om wortelgroei te bevorderen zou u de slang op zo'n 5 a 7 cm onder de wortels kunnen ingraven.

De RainBird ondergrondse druppelslang zelf heeft om de 33 cm een water afgifte opening. Een onderlinge afstand tussen de slangen van rond de 30 cm is dan in de meeste gevallen ook goed. Voor een optimale waterverdeling is het handig om de druppelaars te fixeren precies in het midden van die van de vorige slang. Zo kan ook wat overlap ontstaan, wat goed is.

Wat u nodig heeft voor een werkend druppelslang irrigatie system kan per situatie verschillen. Hieronder is uitgegaan van water aanvoer dmv het kraanwater leidingnet.

Klein oppervlak (tot 100 meter druppelslang)

Voor een korte afstand heeft u naast de druppelslang voldoende aan de volgende koppelingen: een startkoppeling, eindkoppling en eventueel nog wat T-stukken en bochten. Als de tuin van water moet worden voorzien koppelt u de tuinslang aan en zet u de waterkraan open.

Als uw druk rond de 2 bar ligt kunt u voor een goede waterverdeling beter 3 stukken van 33 meter aanleggen dan 1 lang stuk van 100 meter. 

Groot oppervlak (meer dan 100 meter druppelslang)

Bij een groter oppervlak is het raadzaam om een aparte aanvoerleiding in te graven met aftakkingen naar de druppelslang. Deze aanvoerleiding kan een tyleenslang 25 mm zijn. De RainBird ondergrondse druppelslang kan hierop haaks worden aangesloten met een tyleenslang t-stuk 25mm met 3/4 binnendraad en een druppelslang puntstuk buitendraad 3/4. Die passen in elkaar. Aan het eind van elke zone plaatst u een afdicht stop.

De tyleenslang kan rechtsteeks (ondergronds) naar een koperen leiding worden geleid, met ergens een kraan ertussen. De tyleenslang kan ook op een tuinslang worden aangsloten met een tyleen puntstuk buitendraad en een kraanstuk met binnendraad.

Als u voor uw specifieke situatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht