Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Waar drainage op aansluiten?

Gaat u een drainagesysteem aanleggen en vraagt u zich af waar u de drainage op moet aansluiten? Bij PVCVoordeel vertellen we u graag meer. U kunt de drainage aansluiten op verschillende afvoerpunten, zoals het riool, een sloot of een vijver. Hoe u dit doet en welke drainage hulpstukken erbij komen kijken, daarover leest u meer op deze pagina. U zit ook uitstekend bij PVCVoordeel als u drainagemateriaal wilt kopen. We hebben onze buizen en hulpstukken ruim op voorraad!

Waar drainage hulpstukken op aansluiten?

Misschien is het meest logische antwoord op de vraag ‘Waar kan ik drainage hulpstukken op aansluiten?’: op de drainagebuis. Maar daarmee is niet alles gezegd. Met drainage hulpstukken kunt u namelijk een verbinding maken, waardoor u ze ook kunt aansluiten op bijvoorbeeld een rioolbuis. Een hulpstuk dat u sowieso nodig heeft is de afsluitkap. Deze sluit - zoals de naam al zegt - de drainagebuis aan één kant af en zorgt ervoor dat het water de goede kant op stroomt. Waar u de drainage hulpstukken ook op wilt aansluiten - of dit nu het riool is of een drainagebuis -, u bestelt ze eenvoudig online bij PVCVoordeel!

Waar drainagebuis op aansluiten?

Er zijn verschillende drainage hulpstukken waar u een drainagebuis op kunt aansluiten. Welke u nodig heeft, hangt af van het afvoerpunt. Wilt u het water afvoeren in een sloot of vijver? Dan raden wij u aan een eindbuis en eventueel een taludgoot te gebruiken. Hiermee wordt het water boven het oppervlak van de sloot of vijver geloosd, zodat de wand niet beschadigd raakt. En waar moet u de drainagebuis op aansluiten als u deze wilt verbinden met het riool? Hiervoor kunt u een riool verloopstuk gebruiken.

Waar drainage paardenbak op aansluiten?

Vraagt u zich af waar u de drainage van uw paardenbak op kunt aansluiten? Dat doet u - net zoals bij drainage van uw tuin - op het riool, een vijver of een sloot. Drainage voor een paardenbak ligt echter wél minder diep dan normale drainage, namelijk zo’n 40 cm onder het maaiveld. Ter vergelijking: drainage in uw tuin ligt 60 tot 90 cm diep. Heeft u vragen over het aansluiten van drainage in uw paardenbak? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers voor meer informatie.

Drainage aansluiten en materialen

Wilt u weten hoe u drainage moet aansluiten en welke materialen u het beste kunt gebruiken? Neem dan eens een kijkje op onze subsite WitWay. Hier vindt u meerdere praktische blogs, bijvoorbeeld over de verschillende drainagesystemen en over drainage aanleggen. Dit maakt het eenvoudig om zelf uw drainage aan te sluiten. De materialen koopt u natuurlijk bij PVCVoordeel, want u profiteert bij ons van de hoogste kwaliteit. Onze buizen en hulpstukken gaan maar liefst 50 jaar mee!

Waar drainage afvoer op aansluiten?

Er zijn diverse afvoerpunten die u kunt gebruiken voor uw drainagesysteem, zoals het riool, een vijver of een sloot. Waar moet u de drainage afvoer op aansluiten? Het antwoord is simpel: op de drainagebuis! De klus zelf is ook gemakkelijk, omdat al onze buizen en hulpstukken zijn voorzien van een kliksysteem. Daarom heeft u geen lijm of gereedschap nodig om ze met elkaar te verbinden. Wilt u meer weten over het aansluiten van de drainage afvoer? Onze medewerkers staan graag voor u klaar met uitgebreid advies!