Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Beregening

Beregeningscomputer aansluiten

De functie van een beregeningscomputer is om de magneetkleppen van de verschillende zones van het beregeningssysteem op het juiste moment te openen en te sluiten.

Er zijn binnen- en buitenvarianten beschikbaar voor beregeningscomputers. Het is daarom essentieel om van tevoren te bepalen waar u de beregeningscomputer wilt installeren. De meeste beregeningscomputers worden verbonden met het elektriciteitsnet, dus het is belangrijk dat er een stroomvoorziening in de nabijheid is.

Indien het niet haalbaar is om de beregeningscomputer in de nabijheid van een stroombron aan te sluiten, kunt u opteren voor de Rain Bird WP beregeningscomputer, die op batterijen werkt.

Het is handig als u vanaf de locatie van de beregeningscomputer zicht heeft op de tuin. Zo kunt u onmiddellijk de effecten zien wanneer u de beregeningscomputer instelt. Verder is het raadzaam om de beregeningscomputer op ooghoogte te bevestigen, zodat u gemakkelijk het display kunt aflezen en de knoppen kunt bedienen. Dit is echter niet van toepassing op een beregeningscomputer met wifi, omdat u deze vanaf uw smartphone of tablet kunt instellen, ongeacht waar u zich bevindt.

Ten slotte is het wenselijk om de beregeningscomputer dicht bij de magneetkleppen te plaatsen. Dit minimaliseert de lengte van de bedrading die u moet aanleggen tussen de beregeningscomputer en de verzamelaar met de magneetkleppen.

Beregeningscomputer monteren aan de wand

Bij de meeste beregeningscomputers wordt een mal geleverd om de exacte punten op de wand te markeren waar u de beregeningscomputer wilt ophangen. Vervolgens schroeft u de schroeven in de gemarkeerde punten, zodat de beregeningscomputer erop kan worden gehangen.bevestiging beregeningscomputer

De bedrading van de beregeningscomputer aansluiten

De beregeningscomputer heeft als taak om de magneetkleppen aan te sturen. Door het openen en sluiten van de magneetkleppen wordt water naar de sproeiers geleid, waardoor de betreffende zone van de beregening wordt geactiveerd. Met behulp van de beregeningscomputer kunt u instellen wanneer de magneetklep opent, hoelang de beregening plaatsvindt en wanneer de magneetklep sluit

Om de magneetklep vanaf de beregeningscomputer te kunnen bedienen, is bedrading nodig die van de computer naar de magneetklep loopt. Het aantal draden in de besturingskabel hangt af van het aantal zones in de beregeningsinstallatie. Besturingskabels zijn verkrijgbaar met 3, 5, 7 of 10 gekleurde draden.

In de beregeningscomputer verbindt u de verschillende draden van de besturingskabel met de aangewezen aansluitpunten, meestal aan de onderkant van de computer. Daarna kunt u de besturingskabel met een Mepac spijkerclip aan de muur vastmaken, zodat deze stevig en veilig bevestigd is. Tijdens de installatie is het belangrijk om de beregeningscomputer nog niet op het stroomnet aan te sluiten, dit is voor uw eigen veiligheid.

De witte draad fungeert als de gemeenschappelijke draad. Deze sluit u aan op de "common"-uitgang van de beregeningscomputer. Hierop sluit u vervolgens één van de twee draden van elke magneetklep aan. Het maakt niet uit welke van de twee draden u kiest. Voor het onderling verbinden van de magneetkleppen kunt u de Rain Bird kabelverbinder DBM gebruiken.

aansluiten beregeningscomputer

Daarna neemt u een gekleurde draad van de besturingskabel en sluit deze aan op de eerste beschikbare poort op de beregeningscomputer. Aan de andere kant van de besturingskabel maakt u dezelfde gekleurde draad vast aan de overblijvende draad van een van de magneetkleppen met behulp van een Rain Bird kabelverbinder DBM. Herhaal dit proces voor de overige magneetkleppen, totdat elke magneetklep via een draad van de besturingskabel is verbonden met de beregeningscomputer.

Wilt u meer lezen over het aansluiten van de magneetkleppen van ue beregeningssysteem? Bekjk dan onze adviespagina magneetkleppen aansluiten

Als u na het aansluiten van alle magneetkleppen nog overgebleven draden heeft, gebruikt u een Rain Bird kabelverbinder DBM om deze af te sluiten. Nadat u nogmaals alle aansluitingen heeft gecontroleerd, kunt u de beregeningscomputer aansluiten op het elektriciteitsnet. Als u ook een regensensor wilt aansluiten op de beregeningscomputer, kunt u onze adviespagina over het aansluiten van een regensensor raadplegen.

Beregeningscomputer aansluiten vragen

Heeft deze adviespagina over het aansluiten van de beregeningscomputer nog vragen bij u opgeroepen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze deskundige beregeningsspecialisten staan klaar om u verder te assisteren en al uw vragen te beantwoorden.