Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Manometer

Ontdek bij PVCVoordeel ons ruime assortiment aan manometers, ook wel drukmeter genoemd, en accessoires voor nauwkeurige drukmetingen in diverse toepassingen. Is het belangrijk om te weten welke druk er in een leiding of een tank is? Dan is een manometer een essentieel instrument voor het meten van druk in leidingen, tanks, machines en andere systemen. Of het nu gaat om het controleren van de druk in een waterleidingsysteem, het monitoren van de druk in een hydraulisch systeem, of het meten van de luchtdruk in een compressor, een betrouwbare manometer is dan onmisbaar.

Met een manometer weet je altijd de druk

Maar wat is een manometer precies? Een manometer is een instrument dat de druk van een gas of vloeistof meet en weergeeft in een gemakkelijk afleesbare schaalverdeling. Het bestaat uit een meetelement dat gevoelig is voor drukveranderingen, een veermechanisme en een wijzer of digitaal display dat de gemeten druk aangeeft.

Droge en natte manometers

Ons assortiment manometers omvat een breed scala aan types, waaronder analoge manometers met wijzerplaten. Daarnaast bieden we verschillende drukbereiken, aansluitingen en materialen, zodat je altijd de juiste manometer kunt vinden voor jouw specifieke toepassing. Onze manometers zijn verkrijgbaar met een drukbereik van 0 tot 6 bar, maar we hebben ook manometers in het assortiment met een drukbereik tot 10 bar. Net wat je wensen zijn.
Daarnaast is er een keuze voor de aansluiting. In ons assortiment hebben we manometers met aan de onderzijde een aansluiting met een koppeling en manometers met een aansluiting aan de achterzijde. De manometers hebben in alle gevallen een aansluiting met buitendraad waar een koppeling met binnendraad op kan worden gemonteerd.
Tot slot kun je kiezen tussen een natte of een droge manometer. Een natte manometer is gevuld met glycerine en voorkomt dat er condens achter het glas ontstaat. Condens heeft als gevolg dat je de druk niet meer kunt aflezen. Met een natte manometer voorkom je dit. De glycerine in de manometer werkt als een soort vloeibare veer die de druk opneemt en deze omzet in een afleesbaar resultaat op de manometer.

Een manometer koop je bij PVCVoordeel

Ontdek nu ons assortiment manometers en andere pomp accessoires en zorg ervoor dat jouw drukmetingen altijd accuraat en betrouwbaar zijn. Met hoogwaardige producten en snelle levering staan we klaar om jouw project tot een succes te maken. Heb je nog een vraag of wil je advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je alle informatie die je nodig hebt.

Filters