Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Hoe drainage aansluiten op riool?

U heeft een heel drainagesysteem uitgetekend, maar hoe moet u drainage aansluiten op het riool? Op deze pagina vertellen we u hier graag meer over. Bovendien vindt u bij PVCVoordeel alle drainagebuizen en hulpstukken die u nodig heeft voor deze klus. U profiteert van de hoogste kwaliteit, wat wordt bewezen door het KOMO keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat de drainage voldoet aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Zo kunt u drainage aansluiten op het riool en er nog jarenlang van profiteren!

Hoe drainagebuis aansluiten op riool?

Vraagt u zich af hoe u een drainagebuis moet aansluiten op het riool? Dat zit u goed bij PVCVoordeel voor uitgebreid advies! Omdat een rioolbuis een andere diameter heeft dan een drainagebuis heeft u een verloop nodig; om precies te zijn: een riool verloopstuk. Dit onderdeel verbindt u met een handig kliksysteem, zodat u geen lijm of gereedschap nodig heeft. Aan de andere zijde heeft het riool verloopstuk een glad uiteinde met dezelfde diameter als een afvoerbuis. Dit uiteinde steekt u in een PVC steekmof met manchet. Nu kunt u de afvoerbuis aan de andere zijde in de steekmof steken en is de verbinding gemaakt. Heeft u vragen over hoe u een drainagebuis moet aansluiten op het riool? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers voor meer informatie!

Welke drainage hulpstukken aansluiten op riool?

Wilt u weten welke drainage hulpstukken u kunt aansluiten op het riool? Dat is er maar eentje: het riool verloopstuk, zoals hierboven genoemd. U kunt er ook voor kiezen regenwater weg te laten lopen in een infiltratiekrat. Deze heeft een inhoud van tot wel 1200 liter. Omdat regenwater heel schoon is, ontlast u op deze manier het riool en daarmee waterzuiveringsinstallaties. Let goed op dat u de juiste afmetingen kiest van de drainage hulpstukken die u aansluit op het riool. Onze riool verloopstukken hebben twee uiteinden met verschillende diameters:

  • Uiteinde met klikaansluiting (de drainage kant): 50, 60, 80 en 100 mm in diameter
  • Uiteinde met afvoerbuis (de riool kant): 75, 110 en 125 mm in diameter

Hoe werkt drainage aansluiten op riool?

Door drainage toe te passen bent u snel verlost van uw wateroverlast. Maar hoe werkt drainage aansluiten op het riool? De drainageslangen komen in een sleuf in de grond te liggen. Omdat ze zijn voorzien van perforaties, stroomt er water binnen. Zorg ervoor dat de drainagebuizen waterpas liggen met een afschot richting het afvoerpunt, het riool. Op deze manier kan het water optimaal wegstromen. Voor vragen over drainage aansluiten op het riool en hoe het werkt, kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan graag voor u klaar!

Tips voor drainage aansluiten op riool

Bent u op zoek naar tips voor het aansluiten van drainage op het riool? Dan kunt u goed terecht bij PVC Voordeel! We hebben namelijk een subsite (WitWay) waar u handige blogs vindt, bijvoorbeeld over drainagesystemen. Zoals u op deze blog kunt lezen heeft u de keuze uit verschillende systemen, hoewel een samengesteld of visgraat drainagesysteem (zie de afbeelding hieronder) het beste aansluit bij één afvoerpunt. Zoekt u meer tips voor drainage aansluiten op het riool? Lees dan ook eens de blog over drainage aanleggen op onze subsite WitWay.

Drainage aansluiten op riool en materialen

Het is redelijk eenvoudig om drainage aan te sluiten op het riool. Met de materialen van PVCVoordeel klaart u deze klus zelf! Bovendien hoeft u het maar één keer te doen, want al ons drainagemateriaal gaat maar liefst 50 jaar mee. Waarom? Omdat het wordt gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, dat bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Als u dus drainage gaat aansluiten op het riool, koopt u de materialen natuurlijk bij PVCVoordeel! We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling.