Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Wanneer drainage nodig?

Op wateroverlast door uitzonderlijk slecht weer is het lastig voorbereiden. Maar wanneer is er drainage nodig? Kort gezegd is het antwoord: als er vaak plassen in uw tuin blijven staan. Ook wanneer er regelmatig water uw kruipruimte bereikt is drainage nodig. In een vochtig huis heeft u namelijk hogere stookkosten. Daarnaast kan veel vocht schimmel veroorzaken en uw huis aantasten. Op deze pagina geven we u antwoord op de vraag of het verstandig is om voor drainage te kiezen.

Wanneer drainage soorten nodig?

Het is belangrijk om te weten wanneer drainage nodig is en welke soorten er zijn. U heeft de keuze uit drainagebuizen met of zonder omhulling. Bij zware kleigrond zijn kale drainagebuizen een goede optie. Drainage met omhulling heeft als voordeel dat water beter wordt opgenomen en kleine gronddeeltjes minder snel terechtkomen in de buis. Hieronder ziet u waarvoor deze drainage geschikt is:

 Soort omhulling   

 Veen- en zandgrond   

 Alle grondsoorten

 Kokos

 Ja

 Nee

 PP450

 Ja

 Exclusief grond met veel roest (ijzer)  

 PP700

 Ja

 Ja

Heeft u bepaald welke drainage soorten u nodig heeft en wilt u het systeem gaan aanleggen? Op onze subsite WitWay vindt u een uitgebreide blog over drainagesystemen!

Wanneer ringdrainage nodig?

Drainage is een oplossing om wateroverlast te voorkomen. Maar wanneer is ringdrainage nodig? Het antwoord is eenvoudig: wanneer er regelmatig water in uw kelder of kruipruimte staat. Door de drainagebuizen als een ring om uw woning aan te leggen voorkomt u dit type wateroverlast. Het overtollige water wordt op deze manier efficiënt afgevoerd naar een put, sloot of vijver. Op de blog van onze subsite WitWay over drainage aanleggen leest u meer over wanneer ringdrainage nodig is.

Wanneer oppervlaktedrainage nodig?

Het is niet ingewikkeld om te bepalen wanneer u oppervlaktedrainage nodig heeft. Zodra er vaak plassen blijven staan in uw tuin, weet u dat het water niet goed weg kan lopen. Oppervlaktedrainage is een vorm van drainage waarbij de buizen worden verspreid over uw gehele tuin. In onze webshop vindt u de drainagebuizen en drainage hulpstukken die u daarvoor nodig heeft. Wanneer is oppervlaktedrainage nog meer nodig? Als de grond in uw tuin zo drassig is dat planten en bloemen niet meer willen groeien. Door drainage goed toe te passen, wordt de grond droger en warmt deze sneller op. Zo bevordert u bijvoorbeeld de aangroei van gras op uw gazon.

Wanneer drainage nodig tuin?

Drainage wordt op verschillende manier toegepast, maar wanneer heeft u drainage nodig voor uw tuin? Wij adviseren u om dit te doen wanneer er na een regenbui regelmatig grote plassen blijven staan. Dit probleem kan ook vaak optreden op een plek in uw tuin waar veel schaduw is. Zonder de warmte van de zon zal drassige grond minder snel drogen. Uw tuin is daar dan slecht begaanbaar en planten en bloemen zullen minder snel groeien. Wanneer u drainage voor uw tuin nodig heeft, kunt u bij PVC Voordeel goed terecht voor al uw materialen.

Wanneer drainage nodig paardenbak?

Staat na een regenbui uw paardenbak geheel of gedeeltelijk onder water? Dan is er drainage nodig voor de paardenbak. Bij deze toepassing worden de drainagebuizen op een diepte van 40 cm aangelegd. Voor een optimale afwatering mag de afstand tussen evenwijdig lopende buizen maximaal 3 meter zijn. Wilt u meer weten over wanneer drainage nodig is voor uw paardenbak? Bekijk dan de uitgebreide blogs op onze subsite WitWay of neem contact op met onze klantenservice!