Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Flexibele buis

Een traject voor een kabel of leiding is vaak niet recht, maar heeft meestal veel bochten os is slingerend. Met een PVC buis of een andere stugge buis is dit een zzeer bewerkelijke klus, maar met een flexibele buis is dit een heel ander verhaal.

Flexibele buizen voor elke bocht

Flexibele buizen zijn eenvoudig te leggen in welke bocht of kronkel je maar wilt, omhoog, omlaag, naar beneden of opzij. Flexibele buizen zijn gemaakt van sterk kunststof materiaal (PP of Pe) en zijn aan de buitenzijde geribbeld, waardoor je de bocht kan maken. Maar aan de binnenzijde is de wand glad. Hierdoor is het heel eenvoudig om kabels of leidingen door de flexibele buizen te trekken. Let er wel op dat je de bocht niet te scherp maakt, anders kan er in de leiding of kabel een knik komen.

Flexibele buizen worden vaak al aangelegd tijdens de bouw, nog voordat de leidingen of kabels erin komen. Je kunt een flexibele buis in het beton storten, in het cement metselen of onder de grond installeren. Op het moment dat je er aan toe bent in de bouw, trek je met het bijgeleverde trekkoord of met een trekdraad de leidingen of kabels er doorheen.

Flexibele buis in vele diameters

Een flexibele buis, ook wel flex buis genoemd, is verkrijgbaar in verschillende soorten en diameters. De kleinste diameters worden gebruikt om elektriciteitsdraden door te trekken. Maar de flexibele buis is ook met een diameter van 160 mm verkrijgbaar voor als je bijvoorbeeld meerdere kabels in één flexibele buis wilt leggen.

De diameters die staan vermeld zijn de buitenmaat. De binnenmaat van de flexibele buis kan je bepalen, door 2x de wanddikte van de genoemde diameter af te halen. De binnenzijde is dus smaller. Dit is handig om te weten als je de juiste diameter voor je flexibele buis gaat bepalen.

Flexibele buis koop je bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel vind je vele soorten flexibele buizen voor verschillende kabels en leidingen. Zo is er altijd een passende flex buis voor jouw situatie. Wij hebben de buizen gewoon op voorraad, dus kan je snel aan de slag met je klus.
Heb je nog een vraag of wil je graag iemand die met je meedenkt? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag en geven je alle informatie die je nodig hebt.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters