Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Wanneer drainage leggen?

Wilt u weten wanneer het nodig is om drainage te leggen? Bij PVCVoordeel geven we u graag meer informatie! Het kan zijn dat de grond op uw terrein redelijk hard is, waardoor regenwater moeilijk wordt opgenomen. Ook kan uw perceel ongunstig liggen, bijvoorbeeld lager dan de percelen in de omgeving waardoor veel water uw kant op stroomt. Wanneer is drainage leggen een goede optie? Als er plassen water in uw tuin of op uw landbouwgrond blijven staan, of als er sprake is van wateroverlast in bijvoorbeeld de kruipruimte van uw woning.

Wanneer drainage tuin leggen?

Vraagt u zich af wanneer u het beste drainage in uw tuin kunt leggen? Hierboven noemden we al een aantal redenen, bijvoorbeeld als er plassen water blijven staan op uw gazon. Maar de wateroverlast kan ook erger worden, als grond wegspoelt of planten niet goed bloeien. Wacht dan niet te lang met het leggen van drainage in uw tuin. Gelukkig kunt u het benodigde drainagemateriaal eenvoudig online bij PVC Voordeel kopen. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Wanneer drainage omhulling leggen?

U kunt verschillende soorten drainagebuizen kopen bij PVCVoordeel. Wanneer kunt u het beste drainage met omhulling leggen? Deze drainage soort is een ware aanrader om te gebruiken in uw tuin, paardenbak of landbouwgrond. Door de omhulling wordt regenwater namelijk beter opgenomen dan in kale drainageslangen. Bovendien zorgt de omhulling ervoor dat kleine gronddeeltjes minder snel terechtkomen in de buizen. Wanneer dan drainage zonder omhulling leggen? Kale drainagebuizen zijn vooral geschikt om te gebruiken in de grond rondom bomen en planten of in zware kleigrond.

Wanneer oppervlaktedrainage leggen?

We hebben uw vraag ‘Wanneer is het nodig om oppervlaktedrainage te leggen?’ al gedeeltelijk beantwoord, namelijk als er plassen water blijven staan in uw tuin of op uw landbouwgrond. Oppervlaktedrainage legt u verspreid over het gehele terrein waar sprake is van wateroverlast. Op onze subsite WitWay vindt u een handige blog over de verschillende drainagesystemen die u kunt leggen voor oppervlaktedrainage, zoals een enkelvoudig, samengesteld of visgraat systeem.

Wanneer ringdrainage leggen?

Bij PVCVoordeel vertellen we u graag meer over wanneer u ringdrainage moet leggen. Deze vorm van drainage is bedoeld om wateroverlast in een kruipruimte of kelder in uw woning te verhelpen. Zoals het woord al zegt, ligt de ringdrainage als een ring om uw woning. Wateroverlast in uw huis kan schadelijk zijn, omdat er schimmels kunnen ontstaan. Daarom is het verstandig om ringdrainage te leggen. De drainagebuizen en hulpstukken die u hiervoor nodig heeft, vindt u eenvoudig online bij PVC Voordeel!

Wanneer drainage hulpstukken leggen?

Om een compleet drainagesysteem te creëren, heeft u verschillende onderdelen nodig. Wanneer moet u drainage hulpstukken leggen? Dat doet u als u drainagebuizen wilt afsluiten, verbinden aan andere buizen of koppelen aan een afvoer. In ons ruime assortiment vindt u bijvoorbeeld bochten, klikmoffen en T-stukken. Bij elk hulpstuk wordt duidelijk aangeven waar het voor dient. Wilt u weten hoe u het beste een compleet systeem inclusief buizen en drainage hulpstukken kunt leggen? Bekijk dan eens de blog over drainage aanleggen op onze subsite WitWay. U zit bij ons altijd goed voor uitgebreid advies!