Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage tuin kleigrond

Bij PVC Voordeel vindt u alles voor uw tuin drainage. Als u kleigrond heeft met kleine poriën, kan het zijn dat regenwater slecht wordt doorgelaten. Hierdoor blijven er plassen staan op uw gazon en kan de bodem verzakken. U voert bij de tuin drainage het regenwater optimaal weg met drainagebuizen. Deze zijn voorzien van perforatie waardoor het water kan binnenstromen en wordt weggeleid naar een put, vijver of sloot. U bestelt uw drainagebuizen en hulpstukken eenvoudig online bij PVC Voordeel!

Wat is drainage?

Drainage is een effectieve oplossing voor het beheersen van water in de grond en speelt een cruciale rol bij het afwateren van jouw tuin. Het gebruik van drainage kan een slimme manier zijn om problemen met wateroverlast in de grond aan te pakken en jouw tuin gezond en goed onderhouden te houden.

Bij tuin drainage wordt er gebruik gemaakt van een drainagesysteem, waarbij een drainagebuis wordt geïnstalleerd in de grond om het overtollige water af te voeren. Dit systeem is bijzonder nuttig in gebieden met veengrond, kleigrond of andere soorten grond die gevoelig zijn voor waterophoping.

De invloed van een goed drainerend systeem is merkbaar. Het voorkomt wateroverlast, wat kan leiden tot wortelrot en andere gezondheidsproblemen bij planten. Een goed aangelegd drainsysteem zorgt ervoor dat de grond niet verzadigd raakt, waardoor de planten beter kunnen groeien en gedijen.

Bij het aanleggen van een drainage systeem moet rekening worden gehouden met de juiste positionering van de drainagebuizen en het aantal meters dat nodig is om de beste resultaten te behalen. Ook is het belangrijk om te overwegen welke soort grond je in jouw tuin hebt, aangezien dit van invloed kan zijn op de drainage-effectiviteit.

Kortom, het implementeren van een goed doordacht en goed uitgevoerd drainage systeem kan een significante impact hebben op het behoud van een gezonde en goed gedraineerde tuin. Het zorgt voor een optimale afwatering en voorkomt problemen met overmatig water in de grond, wat essentieel is voor een weelderige en bloeiende tuin.

 

 

 

 

Kosten drainage met een drainagebuis

Drainage prijzen kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van de benodigde werkzaamheden.

Drainage tuin kleigrond diepte

De diepte van drainage is een essentieel aspect bij het aanleggen van een effectief drainagesysteem in jouw tuin of rondom het huis om wateroverlast in de kruipruimte te voorkomen. Een goede afwatering is van cruciaal belang om overtollig water uit de grond te verwijderen en te voorkomen dat jouw tuin te kampen krijgt met wateroverlast. Met de juiste diepte van de drainage kun je deze problemen oplossen en de gezondheid en groei van jouw tuin bevorderen.

Bij het draineren van jouw tuin is de diepte van de drainagebuis een belangrijke factor om te overwegen. De drainageslangen moeten doorgaans op een voldoende diepte worden geplaatst om het overtollige water effectief af te voeren. De diepte van de drainage hangt af van de specifieke situatie van jouw tuin en de grondsoort.

Bij het aanleggen van een drainagesysteem moet je rekening houden met de juiste diepte om ervoor te zorgen dat het water goed wordt afgevoerd en jouw tuin vrij blijft van wateroverlast. 

Het draineren van jouw tuin kan een effectieve oplossing zijn om waterproblemen rondom jouw huis te verminderen en het risico op waterschade te minimaliseren. Een goed doordacht en goed uitgevoerd drainagesysteem kan jouw tuin beschermen en ervoor zorgen dat jouw planten en gewassen gedijen, zelfs tijdens perioden van hevige regenval.

Het implementeren van een drainagesysteem in jouw tuin kan wat tijd en moeite kosten, maar de voordelen zijn zeker de moeite waard. Een goed afwateringssysteem zorgt voor een gezonde en goed verzorgde tuin, zelfs onder uitdagende weersomstandigheden.

U dient sleuven te graven voor de aanleg van drainage in uw tuin met kleigrond. De diepte van deze sleuven behoort minimaal 60 en maximaal 90 cm te zijn. Hoe dieper de drainagebuizen komen te liggen, hoe meer regenwater ze kunnen verzamelen. Zorg ervoor dat de buizen waterpas liggen, zodat het water goed weg kan lopen. Wilt u drainage aanleggen in uw tuin met kleigrond en de juiste diepte graven zonder al te veel schade aan te brengen? Dan kunt u het beste een sleuvengraver huren.

Kortom, het bepalen van de juiste diepte van de drainage is een cruciale stap bij het aanleggen van een efficiënt en effectief drainagesysteem voor jouw tuin. Het voorkomt wateroverlast en zorgt voor een optimale afwatering, wat de gezondheid en groei van jouw tuin bevordert en je de last van waterproblemen bespaart. Neem de tijd om de juiste diepte van de drainage te bepalen en geniet van een prachtige en goed verzorgde tuin het hele jaar door.

Drainage tuin kleigrond aanleggen

Bij PVC Voordeel staan we voor u klaar met uitgebreid advies als u drainage in uw tuin met kleigrond wilt aanleggen. Zo is het verstandig om de drainageslangen in een rechte lijn te leggen, zodat het water goed weg kan lopen. Houd tussen evenwijdige buizen een afstand aan van 4 tot 7 meter. Op deze manier wordt regenwater optimaal opgenomen en afgevoerd.

Nadat u een systeem hebt uitgetekend, kunt u de drainage in uw tuin met kleigrond gaan aanleggen. Graaf de sleuven en breng op de bodem een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan. Leg hierop de drainagebuizen en vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Drainage tuin kleigrond systeem

Bij PVC Voordeel staan we voor u klaar met uitgebreid advies als u drainage in uw tuin met kleigrond wilt aanleggen. Zo is het verstandig om de drainageslang in een rechte lijn te leggen in een sleuf onder enig afschot, zodat het water goed weg kan lopen naar het laagste punt aan het einde van de buis. Houd tussen evenwijdige buizen een afstand aan van 4 tot 7 meter. Op deze manier wordt regenwater optimaal opgenomen en afgevoerd.

Nadat u een systeem hebt uitgetekend, kunt u de drainage in uw tuin met kleigrond gaan aanleggen. Graaf de sleuven en breng op de bodem een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan. Leg hierop de drainagebuizen en vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 centimeter tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Drainage tuin kleigrond materiaal voor afwatering

U profiteert het meeste van de drainage in uw tuin met kleigrond als u het beste materiaal gebruikt. Hiervoor zit u goed bij PVC Voordeel! Onze drainagebuizen en drainage hulpstukken zijn voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de normen en waarden op het gebied van regenwaterafvoer. Bovendien is de drainage voor uw tuin met kleigrond gemaakt van hoogwaardig PP materiaal dat bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Daarnaast doen wij er alles aan om de kosten van uw drainage zo laag mogelijk te houden. Uw hulpstukken en drainagebuizen kopen doet u daarom bij PVC Voordeel!