Regenwaterafvoer






Hemelwaterafvoer
Wil je een hemelwaterafvoer aanleggen die perfect aansluit bij jouw woning? Dan ben je bij PVC Voordeel aan het juiste adres! Je vindt bij ons onder andere regenpijpen, dakgoten en vele hulpstukken in diverse afmetingen en kleuren. Wens je een bruine, witte of zwarte hemelwaterafvoer van PVC of een zinken afvoersysteem? Wij leveren het. Je stelt bij ons eenvoudig zelf jouw complete systeem voor hemelwaterafvoer samen om overtollig regenwater op te vangen en af te voeren. Bekijk direct online ons uitgebreide assortiment en profiteer van scherpe prijzen!
De regenpijp: de nummer 1 voor hemelwaterafvoer
Om regenwater snel weg te leiden, heb je goede HWA-buizen nodig voor jouw hemelwaterafvoer. De regenpijp voor jouw afvoersysteem kun je bij ons bestellen in diverse afmetingen. Welke maat het meest geschikt is, hangt af van de grootte van jouw dak. Wij helpen je graag bij het samenstellen van de juiste hemelwaterafvoer. Voor de regenpijp vind je daarom hieronder verschillende doorsnedes en bijbehorende dakoppervlakken.
Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m² dakoppervlak
Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m² dakoppervlak
Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m² dakoppervlak
De hoeveelheid regenwater die verwerkt kan worden, geldt per buis! Je kunt eenvoudig zelf berekenen welke buis geschikt is voor jouw afvoer, als je de grootte van jouw dak weet. Heb je bijvoorbeeld een dak van 200 m²? Dan heb je voor een efficiënte afvoer van regenwater genoeg aan twee regenpijpen van 100 mm.
PVC is een veelgebruikt materiaal voor hemelwaterafvoer attributen
Je kiest voor hoge kwaliteit met een hemelwaterafvoer van PVC. Dit sterke materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals vrieskou en tropische temperaturen. Dit geldt voor zowel de dakgoot, regenpijpen als voor alle hulpstukken. Naast onderdelen voor een hemelwaterafvoer van PVC, vind je bij ons ook producten om een afvoer van bijvoorbeeld zink of staal samen te stellen. Wat voor hemelwaterafvoer je ook wenst, bij PVC Voordeel zit je altijd goed! Wij hebben een grote eigen voorraad en zorgen voor een snelle verzending van jouw bestelling.
Hemelwater opvangen en hergebruiken
We hebben alles in huis voor een goede hemelwaterafvoer, maar ook voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. Het hergebruiken van regenwater is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing en levert je bovendien een besparing op.
Een veelgebruikte methode om regenwater op te vangen is door het installeren van regenwatertanks of regentonnen. Het opgeslagen regenwater kan op diverse manieren worden gebruikt, zoals voor het besproeien van de tuin, het wassen van de auto of het doorspoelen van het toilet. Deze methode is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend en daarom steeds populairder. Maar het kan ook anders, maak bijvoorbeeld gebruik van een infiltratiesysteem. Dit zit in de grond waardoor het niet in de weg zit en je hoeft minder te bewateren wanneer het wat droger is.
Infiltratiesysteem
Voor de infiltratie van regenwater kun je bij ons onder andere een infiltratiekrat of zinkput bestellen. Zowel het krat als de put worden ingegraven in de grond en vangen regenwater op. Dit water wordt later gedoseerd afgegeven aan de grond. Zo blijft de voc
htigheidsgraad beter in balans. Een juiste hemelwaterafvoer en efficiënte infiltratie van regenwater komt niet alleen jouw tuin ten goede, maar ontlast bovendien de riolering. Profiteer van de vele voordelen en bestel jouw infiltratiesysteem bij PVC Voordeel!
Eenvoudig zelf jouw hemelwaterafvoer aanleggen
Wil je een hemelwaterafvoer aanleggen? Dan hoef je geen professional in te huren
. Deze klus klaar je eenvoudig zelf! Bij veel systemen kun je de diverse onderdelen in elkaar schuiven. Dit maakt niet alleen de montage gemakkelijk, maar heeft ook voordelen als je last hebt van een verstopping. In dat geval haal je de onderdelen moeiteloos van elkaar af, zodat je het probleem snel op kunt lossen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Dit doe je met het hoogwaardige installatiemateriaal van PVC Voordeel.
HWA buizen en hulpstukken
Voor een goede hemelwaterafvoer heb je goede materialen nodig. Daarom kun je bij ons diverse HWA hulpstukken en buizen bestellen als je een hemelwaterafvoer gaat aanleggen. Hiermee loopt al het water vlot naar een riool, put, regenwatertank of infiltratiesysteem en voorkom je dat water zich ophoopt, met alle gevolgen van dien.
Dakgoten
Zonder dakgoot loopt al het regenwater volledig langs de muren van jouw huis, schuur of ander gebouw. Dit water kan vochtproblemen, gevelschade en lekkages veroorzaken. Een dakgoot is dus een essentieel onderdeel voor hemelwaterafvoer. Ook bij een overkapping is het prettig dat regenwater wordt opgevangen. Bekijk ons uitgebreide assortiment en stel de vormgeving van jouw dakgoot af op jouw (tuin)huis of andere toepassing, dit zal de uitstraling nog meer ten goede komen.
Afvoerputten en lijngoten
Er bestaan verschillende soorten putten en goten om regenwater van de grond af te voeren. Lijnafwatering is een populaire oplossing bij bestrating. Denk hierbij aan terrassen en parkeerplaatsen of langs jouw huis of garage. Een lijngoot is onopvallend en mede daardoor een stijlvolle oplossing om regenwater snel op te vangen en af te voeren.
Bereken de capaciteit van jouw hemelwaterafvoer
Het is belangrijk om de minimale afmetingen van jouw hemelwaterafvoer goed te berekenen. Alleen een systeem dat over voldoende capaciteit beschikt, kan hemelwater goed wegleiden. Voor de berekening heb je de maten van jouw dak nodig. Hoe groter het dakoppervlak, hoe meer water het afvoersysteem moet verwerken. We helpen je graag op weg bij het berekenen van de vereiste afmetingen voor jouw hemelwaterafvoer. Onderstaand hebben we de diverse maten voor mastgoten en bakgoten voor je op een rij gezet.
Hemelwaterafvoer berekenen voor een mastgoot
- Dakoppervlakte tot 35 m²: een mastgoot met een diameter van 4 inch
- Dakoppervlakte tot 100 m²: een mastgoot met een diameter van 6 inch
- Dakoppervlakte tot 115 m²: een mastgoot met een diameter van 125 mm
- Dakoppervlakte tot 185 m²: een mastgoot met een diameter van 150 mm
- Dakoppervlakte tot 280 m²: een mastgoot met een diameter van 180 mm
Hemelwaterafvoer berekenen voor een bakgoot
- Dakoppervlakte tot 20 m²: mini bakgoot
- Dakoppervlakte tot 80 m²: een bakgoot met een diameter van 140 mm
- Dakoppervlakte tot 160 m²: een bakgoot met een diameter van 180 mm
- Dakoppervlakte tot 245 m²: een bakgoot met een diameter van 225 mm
Ook bij een plat dak is goede hemelwaterafvoer belangrijk
Een plat dak heeft, in tegenstelling tot een hellend dak, geen natuurlijke afvoer van regenwater. Hier blijft eigenlijk altijd wat water op staan. Bij een goed ontwerp van het dak loopt het overtollige regenwater weg in de afvoer, maar dit betekent ook dat ander vuil makkelijk blijft liggen en uiteindelijk meezakt. Heb je een plat dak? Bestel dan direct een passende bladvanger mee voor jouw kiezel- of vergaarbak. De drain of bladvanger houdt bladeren en ander vuil tegen, zodat jouw afvoer niet verstopt raakt en het regenwater efficiënt afgevoerd kan worden.
Een hemelwaterafvoer is een systeem dat overtollig regenwater opvangt en afvoert. Het wordt gebruikt om lekkage aan uw dak te voorkomen. Als het water vrij wegstroomt, kan het zich nergens verzamelen of ophopen. Het water wordt als eerste opgevangen in de dakgoot. Doordat de dakgoot net niet helemaal waterpas loopt, maar in een lichte helling, stroomt het water naar het laagste punt. Van daaruit wordt het door de regenpijp naar beneden geleid. Op dit punt wordt de hemelwaterafvoer aangesloten op het riool, naar een aparte afvoer richting een sloot of in een infiltratieput of infiltratiekrat. Bij infiltratie wordt regenwater gedoseerd aan de grond afgegeven.
Dat hangt af van de vraag of u de regenpijp op een gescheiden afvoer aansluit of op het riool. Wanneer u regenwater wilt afvoeren via een apart systeem, moet de regenpijp uitkomen op zo’n 70 cm onder het maaiveld. Op deze diepte bevriest het water namelijk niet. Wilt u uw regenpijp op het riool laten uitkomen? Dan raden we u aan om gebruik te maken van een hemelwatersifon. Daarmee voorkomt u dat er nare luchtjes uit het riool via de regenpijp omhoog kruipen. Bij plaatsing van een infiltratiekrat raden we aan deze op ongeveer 80 cm diepte te plaatsen.
Om het regenwater van het dak af te voeren heeft u een dakgoot en een of meerdere regenpijpen nodig. Wilt u het water niet via het riool afvoeren, dan kunt u ervoor kiezen om een infiltratiekrat in uw tuin in te graven. Bij platte daken wordt vaak gebruik gemaakt van een vergaar- of kiezelbak. Bij een schuin dak met dakpannen plaatst u eerst meerdere beugels aan het dakbeschot, in een rechte lijn met de helling van het dak. U legt de dakgoot niet loodrecht, maar enigszins schuin richting de plek waar de regenpijp moet worden aangesloten. Vervolgens sluit u de regenpijp aan op de dakgoot. Aan de onderzijde kunt u de regenpijp aansluiten op het riool, een aparte afvoer of een infiltratieput of infiltratiekrat.
Bij PVC Voordeel vindt u alle materialen die u nodig heeft om de waterhuishouding rond uw huis en tuin tot in de puntjes te regelen. Naast dakgoten, regenpijpen en infiltratiesystemen vindt u in onze webshop ook drainagesystemen en beregeningssystemen. In onze webshop bestelt u heel gemakkelijk alle gereedschappen, montagematerialen, buizen en hulpstukken die u nodig heeft. Wilt u voor een scherpe prijs uw complete regenwaterafvoer op orde brengen? Dan bent u bij PVC Voordeel aan het juiste adres! Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice!