Purschuim & reinigers
Purschuim voor binnen en buiten
Purschuim wordt ook wel purfoam genoemd. Ben je van plan om jouw woning energiezuinig te maken door middel van isolatie? Het gebruik van purschuim om de grotere naden, voegen en scheuren op te vullen is daarbij een goede optie voor de klus! Purschuim hecht op vele bouwmaterialen zoals hout, beton, metselwerk, pleisterwerk, metalen en glas. Tevens hecht purschuim op vele kunststoffen, zoals polyester, polystyreenschuim (tempex), pvc en hard polyurethaanschuim.
Purfoam hecht niet op polyethyleenfolie, siliconen of P.T.F.E.
Purschuim in de bouw
Wanneer de twee vloeistoffen polyol en isocyanaat samen worden gevoegd ontstaat er purschuim. Een belangrijke eigenschap van purschuim is dat het zichzelf goed hecht aan diverse materialen waaronder metselwerk, beton en hout. Daarnaast tast purschuim leidingen en kabels niet aan. Het materiaal wordt daarom vaak gebruikt in de bouw.
Materiaal eigenschappen purschuim
Elk isolatiemateriaal heeft specifieke eigenschappen. De belangrijkste kenmerken van purschuim worden hieronder besproken zodat je kunt bepalen of deze vulling geschikt is voor de isolatie van jouw woning.
- Hoge isolatiewaarde
- Uitstekende vochtregulatie
- Naadloze afdichting
- Goede hechting
- Lange levensduur
- Andere eigenschappen
Hoge isolatiewaarde
Purschuim heeft als belangrijkste kenmerk de hoge isolatiewaarde: HR++. Deze score geeft aan dat het materiaal zeer geschikt is voor bijvoorbeeld het afdichten van kieren in bijvoorbeeld de meterkast, bij funderingsdoorvoeren of dakdoorvoeren alsmede spouwmuurisolatie. Tijdens de koude winterdagen zal jouw kachel een stuk minder energie verbruiken omdat bij een goede isolatie er minder warmteverlies zal optreden. Dat scheelt weer in jouw portemonnee!
Uitstekende vochtregulatie
Purschuim neemt geen vocht op en is ook waterafstotend. Dit zal ervoor zorgen dat jouw muren blijven “ademen” en bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over lekkages, schimmelvorming en rotting in de spouw.
Naadloze afdichting van gaatjes en scheuren
Het vloeigedrag van purschuim zorgt ervoor dat elk hoekje en gaatje wordt opgevuld. Deze goede eigenschap komt door de samenstelling van purfoam. De combinatie polyol en isocyanaat stopt met expanderen zodra er tegendruk komt. Hierdoor ontstaat een naadloze afdichting. Bestaande gaatjes en scheuren in de muur hoeven niet handmatig gedicht te worden voor de werkzaamheden. Deze vorm van isolatie kan zelfs toegepast worden bij de kleinste tochtgaten en openstaande voegen.
Goede hechting op de meeste bouwmaterialen
Purschuim staat bekend om z'n goede hechting op de ondergrond. Het hecht op vrijwel elke gangbaar bouwmateriaal zoals hout, beton, metselwerk, pleisterwerk, gips, metalen en glas. Ook vele kunststoffen, zoals polyester, polystyreenschuim (tempex), pvc en hard polyurethaanschuim zijn goede ondergronden voor purschuim. Purfoam hecht niet op polyethyleenfolie, siliconen of P.T.F.E.
Lange levensduur
Purschuim vulling zorgt voor een langere levensduur van jouw woning. Eenmaal aangebracht en uitgehard zal het materiaal niet meer verzakken in de wand, kier of spleet. Het gehele oppervlakte blijft dus goed geïsoleerd!
Overige eigenschappen
Purschuim heeft tot slot nog mooie bijkomstige voordelen! Het is redelijk brandveilig en geluidsisolerend. Al zijn er materialen die hier beter op scoren, dus het is aan jou om de goede afweging te maken binnen jouw situatie.
Purschuim kopen?
Bekijk hier online ons grote aanbod aan verschillende soorten en hoeveelheden purschuim. Lees goed de eigenschappen van de purfoams en koop voordelig en gemakkelijk online het soort purschuim dat je nodig hebt! Wij werken vanuit een grote eigen voorraad, dus je hebt jouw bestelling met purschuim al binnen 1 tot maximaal 2 werkdagen in huis!
Heb je vragen, neem dan dan contact op met onze klantenserive. Wij helpen je graag! PVC Voordeel; de webwinkel op het gebied van isolatie en meer!