Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Knelring

Ben je op zoek naar hoogwaardige knelringen voor je koperen leidingen? Bij PVCVoordeel bieden we een uitgebreid assortiment knelringen, maar ook knelkoppelingen en knelfittingen die perfect passen bij jouw installatiebehoeften. Of je nu een professional bent in de loodgieterij of een doe-het-zelver, onze producten garanderen een lekvrije en duurzame verbinding voor je leidingen van koper.

Wat is een knelring?

Een knelring is een essentieel onderdeel van een knelkoppeling. Het zorgt voor een stevige en waterdichte afdichting van de knelkoppeling rondom je koperen leiding.

Knelkoppeling worden veel gebruikt om een verbinding te maken in een waterleiding of een gasleiding. Knelkoppelingen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen solderen, waardoor ze ideaal zijn voor snelle en betrouwbare verbindingen in zowel huishoudelijke als commerciële toepassingen.

Leidingen van koper worden met een knelkoppeling aan elkaar verbonden met een rechte knelkoppeling. Wil je een bocht maken in de koperen leiding dan gebruik je een knelkoppeling knie en voor een aftakking in de koper leiding kies je een messing knelkoppeling T-stuk.

Een van de belangrijkste onderdelen van een knelkoppeling, is de knelring. De knelring is verantwoordelijk voor een sterke en vooral ook een water- en gasdichte verbinding.

Knelring bij hergebruik knelkoppeling

Een knelkoppeling heeft 3 onderdelen, het huis van de koppeling, de wartelmoer en de knelring. Wanneer de wartelmoer wordt aangedraaid, wordt de knelring om de koperen leiding gebogen waardoor die volledig waterdicht wordt.

Een knelkoppeling kan je bij een waterleiding opnieuw gebruiken, maar niet bij een gasleiding. Als je de knelkoppeling gaat hergebruiken voor de waterleiding heb je alleen een nieuwe knelring nodig. De knelring wordt vervormd bij het aandraaien van de koppeling. Hierdoor kan je dit onderdeel niet opnieuw gebruiken. Met een nieuwe knelring is de koppeling dus weer opnieuw te plaatsen op een koperen buis van de waterleiding.

Waarom kiezen voor knelringen van PVCVoordeel?

Bij PVCVoordeel staat kwaliteit voorop. Onze knelringen, knelkoppelingen en knelfittingen zijn zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoogste normen. Hierdoor kan je met vertrouwen je koperen leidingen installeren, wetende dat je betrouwbare en duurzame producten gebruikt.

Installatietips voor knelringen op koperen leidingen

Zorg ervoor dat de koperen leiding schoon en vrij van beschadigingen is. Snijjd de buis recht af met een buissnijder en verwijder eventuele bramen met een ontbramer.

Schuif de knelring over de koperen buis en plaats de buis in de knelkoppeling.

Draai de moer van de knelkoppeling met de hand aan en gebruik vervolgens een ringsleutel om de moer stevig aan te draaien. Vermijd overmatige kracht om beschadiging van de knelring te voorkomen.

Bestel vandaag nog je knelring bij PVCVoordeel

Bij PVCVoordeel vind je alles wat je nodig hebt voor de installatie van je koperen leidingen. Bezoek onze website en ontdek ons uitgebreide aanbod knelringen, knelkoppelingen en knelfittingen. Met onze snelle levering en uitstekende klantenservice bent je verzekerd van een optimale aankoopervaring.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters