Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Zandfilterpomp

Een zandfilterpomp is een essentieel onderdeel van een zwembadsysteem dat wordt gebruikt om zwembadwater te filtreren en schoon te houden. Het bestaat uit een speciale pomp die water uit het zwembad zuigt en het door een tank met speciaal filterzand stuwt. In deze tank worden vuil, deeltjes en andere verontreinigingen uit het water verwijderd, voordat het schone water terugkeert naar het zwembad.

Werking zandfilterpomp zwembad

Een zandfilterpomp bootst eigenlijk de natuurlijke filtering van het grondwater na. Het zwembadwater wordt door de pomp opgezogen en door het zand geperst. Al het vuil dat groter is dan de zandkorrels wordt zo uit het water gefilterd. Een zandfilterpomp werkt dus als volgt:

  1. Zuiging van water: De pomp zuigt water uit het zwembad door middel van een inlaatleiding. Dit water bevat vuil, bladeren, insecten en andere verontreinigingen die in het zwembad terecht zijn gekomen.

  2. Filtertank: Het gezogen water wordt vervolgens naar een tank geleid die gevuld is met speciaal filterzand. Dit zand fungeert als het filtermedium waar het water doorheen wordt gedwongen. Het zand vangt vuildeeltjes op en houdt ze vast terwijl het schone water er doorheen stroomt.

  3. Filtratieproces: Terwijl het water door het zand stroomt, worden vuildeeltjes en andere verontreinigingen opgevangen en vastgehouden door het filtermedium. Dit proces zuivert het water en verwijdert onzuiverheden, waardoor het zwembadwater schoon en helder blijft.

  4. Terugvoer naar het zwembad: Nadat het water door het filterzand is geleid en gezuiverd is van verontreinigingen, wordt het schone water teruggevoerd naar het zwembad via een uitlaatleiding. Hierdoor wordt de circulatie van het water in het zwembad behouden en wordt een gezonde zwembadomgeving gehandhaafd.

Een zandpomp wordt beschouwd als een effectieve en efficiënte methode voor het reinigen van zwembadwater, omdat het in staat is om zelfs kleine deeltjes en verontreinigingen uit het water te verwijderen. Het is een belangrijk onderdeel van zwembadonderhoud en draagt bij aan een veilige, schone en aangename zwemervaring voor zwembadbezitters.

Functies van een zandfilterpomp

Een zandfilterpomp vervult verschillende belangrijke functies in een zwembadsysteem, allemaal gericht op het handhaven van de waterkwaliteit en het creëren van een schone en veilige omgeving om in te zwemmen.

De primaire functie van een zwembad zandpomp is het filteren van water uit het zwembad om vuil, bladeren, insecten, algen en andere verontreinigingen te verwijderen. Het water wordt door een tank met speciaal filterzand geleid, waar het zand fungeert als het filtermedium dat deeltjes uit het water opvangt en vasthoudt terwijl het schone water erdoorheen stroomt.

Een zand filter pomp is effectief in het verwijderen van organisch materiaal zoals algen en bacteriën uit het zwembadwater. Deze micro-organismen kunnen zich snel vermenigvuldigen in stilstaand water en leiden tot troebelheid, geur en gezondheidsproblemen. Door het water door het filterzand te laten stromen, worden deze organismen uit het water verwijderd en wordt de algehele waterkwaliteit verbeterd.

Door het verwijderen van vuil en verontreinigingen uit het water draagt een zandfilterpomp bij aan het behoud van een heldere en transparante waterkwaliteit. Dit zorgt voor een esthetisch aantrekkelijk zwembad en maakt het gemakkelijker om de bodem van het zwembad te zien, wat belangrijk is voor veiligheid en hygiëne.

Een Aqualoon filterpomp helpt bij het handhaven van de juiste chemische balans in het zwembadwater door het verwijderen van organisch materiaal en andere verontreinigingen die de pH-waarde en chloorniveaus kunnen beïnvloeden. Door regelmatig te filteren, wordt het gemakkelijker om de waterchemie op het juiste niveau te houden, wat essentieel is voor een gezond en veilig zwemwater.

Naast filtratie zorgt een zandfilterpomp ook voor de circulatie van water in het zwembad. Door water door het filtersysteem te pompen, wordt het gelijkmatig verdeeld en worden dode zones vermeden waar water kan stagneren en verontreinigingen kunnen ophopen.

Zandfilterpomp kopen bij PVCVoordeel

Koop vandaag nog je zandfilterpomp voor het zwembad en geniet van heerlijk helder schoon water in je zwembad. Bij PVCVoordeel hebben we een ruim assortiment pompen, waaronder zwembadpompen. Maar natuurlijk hebben we ook alle andere materialen voor de aanleg en het onderhoud van je zwembad. En ook het zand filter zand voor de zandfilterpomp koop je gewoon bij PVCVoordeel.
Heb je nog een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact op met onze zwembadspecialisten. Zij helpen je graag en geven je alle informatie die je nodig hebt.

PVCVoordeel: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Filters