Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Hawle koppeling gas demonteren

Wilt u weten hoe u een Hawle koppeling van uw tyleen gastoevoerleiding kunt verwijderen? In deze blog voorzien we u graag van een gedetailleerde uitleg.

Het proces van het demonteren van een Hawle koppeling van uw gastyleen leiding is eenvoudig en snel. Hieronder zullen we de stappen graag aan u uitleggen.

Demonteren van een Hawle tyleen gaskoppeling

Om de Hawle koppeling van uw tyleen gasleiding te verwijderen, draait u de koppeling voorzichtig heen en weer ten opzichte van de tyleenslang.

Demonteren Hawle gaskoppeling
Daarna smeert u twee Hawle demontagewiggen in met Griffon Blue gel glijmiddel. Plaats de gedemonteerde demontagewiggen vervolgens tot maximaal 1 cm vóór de wigaanslag tussen de Hawle gasfitting en de buitenwand van de tyleenslang.

Tip: Een afstand van 1 cm komt overeen met ongeveer de dikte van een pink. Hierdoor ontstaat er een vrije ruimte ter grootte van een pinkdikte tussen de manchetrand van de fitting en de wigaanslag.

Hawle tyleen Gaskoppeling verwijderen

Hawle koppeling demonteren

Vervolgens beweegt u de Hawle koppeling voorzichtig heen en weer. Hierbij houdt u zowel de twee demontagewiggen als de Hawle gaskoppeling met één hand vast. Door deze beweging zal de gaskoppeling geleidelijk loskomen van de tyleenslang, waardoor u de gaskoppeling kunt verwijderen.