Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
Merkenblog
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Pomp met krachtstroom 400 Volt aansluiten

Hoe verbind je een pomp met een krachtstroomaansluiting? Welke kabels moeten met elkaar worden samengevoegd? In deze blog leggen we dit graag aan je uit.

Een pomp aanluisten op krachtstroom van 400 Volt

In essentie verbindt u de pomp door de bruine draad met de bruine draad te koppelen, de zwarte draad met de zwarte draad en de grijze draad met de grijze draad. In de praktijk is het vooral van belang om te verzekeren dat de draairichting van de pomp juist is, anders zal de pomp niet correct functioneren.

Om de draairichting van een bovengrondse pomp te controleren, kijkt u naar de zijde waar de waaier zich bevindt. De luchtwaaier moet dan met de klok mee draaien. Dit kunt u waarnemen zodra u de pomp inschakelt. U zult zien in welke richting de waaier beweegt. Als de waaier te snel draait, kunt u de pomp weer uitschakelen. De waaier zal dan geleidelijk aan trager gaan draaien, waardoor u gemakkelijk de draairichting kunt observeren.

Pomp aansluiten op krachtstroom door fasedraden om te wisselen

Een alternatieve methode is om te observeren aan welke zijde van de pomp de druk het hoogst is wanneer de hoofdkraan gedeeltelijk is afgesloten. Dit vereist echter wel dat de fasedraden eenmaal worden omgewisseld.

Veel succes!